Johaug dro til fra start og ledet ved samtlige passeringer. Til slutt kunne hun gå i mål til nok en seier på distanserenn. Det var hennes sjuende av sju mulige seirer på distanse denne vinteren.
Det var også 30-åringens 50. individuelle verdenscupseier.
Også Jacobsen gikk styggfort i de raske, svenske løypene. Hun åpnet sterkt og så ut til å kunne kjempe om seieren. Ved passering 3,6 kilometer var avstanden til Johaug 6,6 sekunder. Derfra kjørte Johaug enda hardere og økte ledelsen til 22,8 sekunder i mål.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
I GÅR PÅ 09:35
Til slutt ble Jacobsen nummer to etter en sekundstrid mot svenske Ebba Andersson, som tok 3.-plassen.

– Sjokket

Johaug var strålende fornøyd i målområdet etter løpet.
– Jeg er kjempegodt fornøyd med rennet i dag. Løypa har alt. Jeg tror jeg plukka sekunder både i bakker og ikke minst fra fire kilometer og flate partier inn på stadion og ut igjen. Jeg kjenner jeg har en kropp som fungerer bra og som går lett. Da er det artig å gå skirenn, sa en fornøyd Johaug til NRK etter seieren.
Johaug er i storform før VM i Seefeld. Jenta fra Dalsbygda er ubeseiret i distanserenn så langt denne sesongen og blir en hard nødt å knekke for rivalene.
Lørdag var det en folkefest i de svenske skogene. Det fikk Johaug med seg.
– Det var helt rått! For en stemning. Jeg fikk sånn mesterskapsfølelse uti løypa her med bållukt, og det var folk overalt rett og slett. Jeg er helt sjokket, sa hun.

Fornøyd Jacobsen

For Jacobsen var det en solid opptur da hun endelig var tilbake på pallen.
– Det var hyggelig å få ha gjensyn med den. Det begynner å bli en stund siden. Jeg må ærlig si at jeg har ventet litt på det. Men det er bedre sent enn aldri, sa hun.
– Nå får jeg bekreftet at den gode følelsen fra trening er reell, fortsatte hun.
Ingvild Flugstad Østberg ble nummer seks, nesten ett minutt bak Johaug. Heidi Weng og Ragnhild Haga ble nummer åtte og ni, mens Kari Øyre Slind endte på 11.-plass.
Anne Kjersti Kalvå ble nummer 26, mens Lotta Udnes Weng ble nummer 31.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47