Populære sporter
All sport
Vis alt

Weng nest best opp monsterbakken – klatret til andreplass sammenlagt

Joakim Opphus

Oppdatert 07/01/2024 klokken 16:51 GMT+1

Heidi Weng måtte seg seg slått av amerikanske Sophia Laukli opp monsterbakken i Val di fiemme. Men hun kunne likevel juble for andreplass i Tour de Ski-sammendraget.

Heidi Weng under den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag.

Foto: NTB

Weng kom i mål 17 sekunder bak halvtnorske Laukli som tok sin aller første verdenscupseier. Men duoen var såpass overlegen opp montserbakken at den norske veteranen klatret flere plasser i sammendraget etter dagens sterke prestasjon.
Til slutt ble nummer hun nummer to sammenlagt 31 sekunder bak sammenlagtvinner Jessie Diggins. Kerttu Niskanen knep den siste pallplassen åtte sekunder bak Weng.
– Det er helt utrolig. Jeg forsøkte bare å gå jevnt. Jeg trodde jeg hadde kontroll, men det hadde jeg ikke. Den siste flaten treffer meg hvert år. Det var helt kaos, så jeg tenkte bare at jeg måtte stå på. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli nummer to før dagen i dag, sa Weng til Viaplay etter rennet.
Diggins ledet sammenlagt før den søndagens etappe. Amerikaneren vant også 2021-utgaven av Tour de Ski da det norske laget valgte å utebli på grunn av korona.
Feltet var som ventet samlet i en stor gruppe på vei fra stadionområdet i Val di Fiemme og innover dalen mot Alpe Cermis.
– Skal noen klare å ta igjen Jessie Diggins, så er de nødt til å prøve tidlig. Hun ligger litt tilbake i rekken, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug like før feltet tok fatt på den tøffe bakken.
Heidi Weng gikk offensivt til verks tidlig, og det tynnet seg raskt ut i feltet. Til slutt ble det en duell mellom den norske kvinnen og amerikaneren Sophia Laukli. Der var sistnevnte sterkest.
Norge har ikke stått øverst på sammenlagtpallen på kvinnesiden siden Therese Johaug vant i 2019/20-sesongen. Det avsluttet en rekke på sju strake norske sammenlagtseirer. Weng vant både 2016/17- og 2017/18-utgaven av touren.
For svenskene ble kraftanstrengelsen opp Alpe Cermis en stor nedtur. Frida Karlsson mistet pallplasseringen hun hadde før starten på dagen. Til slutt ble hun nummer fire. Jonna Sundling ble nummer fem.
Øvrige norske sammenlagtsplasseringer:
15. Magrethe Bergane +3.42, 17. Kristin Fosnæs, +4.31, Mathilde Myhrvold +11.56
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame