Ustjugov viste et voldsomt tempo fra start og parkerte konkurrentene på andre etappe. Russeren vant langrennsturneringen i 2016/17-sesongen.
26-åringen hadde en luke på Simen Hegstad Krüger på 10,3 sekunder etter åtte kilometer. Nordmannen minsket luken til fem sekunder med to kilometer igjen, men ble til slutt klokket inn 12,2 sekunder bak russeren. Det holdt til en 2.-plass.
– Det var godt å endelig komme opp på pallen igjen. Litt trå start på sesongen, så det smakte godt med andreplass i dag. Han (Ustjugov) var fryktelig sterk i dag, så det var ikke mye å gjøre med ham, men jeg er godt meget fornøyd, sa Krüger til NRK.
Tour de Ski
– En av hans beste idrettsprestasjoner noensinne
05/01/2019 PÅ 17:40
Aleksandr Bolsjunov endte på tredjeplass, 21,9 sekunder bak landsmannen Ustjugov. Didrik Tønseth ble nest beste nordmann på femteplass.

Klæbo mistet ledelsen

Johannes Høsflot Klæbo parkerte konkurrentene i lørdagens sprint som åpnet Tour de Ski, men hadde en tyngre dag på fri teknikk søndag. 22-åringen lå over halvminuttet bak Ustjugov etter ti kilometer. Han avsluttet rennet 48,6 sekunder bak vinnertiden.
Aleksandr Bolsjunov overtok ledelsen i sammendraget og har seks sekunder ned til Ustjugov etter to av sju etapper.
Klæbo faller til tredjeplass, 10,3 bak Bolshunov. På plassen bak følger Krüger halvminuttet bak den ledende russeren.

Stang ut for nordmennene

Finn Hågen Krogh endte drøye sekundet bak Klæbo. Martin Jonsrud Sunby fikk det heller ikke til å klaffe og kom inn 45 sekunder bak den russiske 26-åringen. Sjur Røthe og Emil Iversen endte nærmere minuttet bak.
– Det blir en resultatmessig nedtur i forhold til hva jeg drømmer om og håper på før dagen. Det er alltid kjedelig å oppsummere dårlige skirenn, og det må jeg dessverre gjøre nå. Det er drittkjedelig å få dårlige resultater, selvfølgelig. Spesielt i en tour, sa Martin Johnsrud Sundby til NRK.
Ustjugov sørget med seieren for en russisk jubeldag i italienske Toblach. Natalja Neprjajeva vant kvinnenes 10-kilometer tre tideler foran Ingvild Flugstad Østberg.
Tour de Ski fortsetter i sveitsiske Val Müstair mandag. Da står sprint på programmet. Rittet avsluttes med jaktstart i monsterbakken i italienske Val di Fiemme søndag 6. januar.
(©NTB)
Tour de Ski
Klæbo med maktdemonstrasjon i Val di Fiemme
05/01/2019 PÅ 14:53
Tour de Ski
Østberg festet grepet i Tour de Ski med ny etappeseier
05/01/2019 PÅ 13:37