Nærmest trønderen kom italienske Francesco De Fabiani, mens «den russiske bjørnen» Sergej Ustjugov tok 3.-plassen. Iversen viste mesterlige ferdigheter i utforkjøring da han parkerte utfordrerne på tampen.
Det var hans tredje verdenscupseier i tyske Oberstdorf, som er blitt et svært bra sted for Iversen.
– Det var som vanlig et vilt løp her i Oberstdorf. Det passer meg ganske bra, sa han i seiersintervjuet med arrangøren.
Tour de Ski
– En av hans beste idrettsprestasjoner noensinne
05/01/2019 PÅ 17:40
Iversen har fra før bestemt seg for at han drar hjem fra Tour de Ski etter fire etapper, så han kommer ikke til å forsøke å forsvare sin 3.-plass i sammendraget.

Klæbo i tet

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer ni onsdag, men tok såpass mange bonussekunder underveis at han økte sammenlagtledelsen i Tour de Ski med 3,4 sekunder. Ustjugov er dermed 15,4 sekunder bak nordmannen før de siste tre etappene.
Klæbo har fortsatt ikke tatt en avgjørelse på om han skal fullføre touren, men det blir trolig vanskelig å stå av så lenge han leder.
– Jeg leder, så jeg kommer nok til å stille til start i morgen også, sa han til NRK.
Torsdag er det 15 kilometer jaktstart i fri teknikk, mens touren avsluttes med to etapper i Val di Fiemme i helgen.
Russiske Aleksandr Bolsjunov tapte en del tid onsdag og er 46,6 sekunder bak lederen. Han ligger på 3.-plass ettersom Iversen gir seg.

Sekundkamp

Iversen og Ustjugov var involvert i en komisk situasjon etter 3,3 kilometer av løpet. De to spurtet om det de trodde var spurtpoeng, mens resten av feltet gikk rolig bak. Iversen og Ustjugov hadde misforstått, ettersom bonussekundene ble delt ut etter henholdsvis 5,8 og 10,8 kilometer.
Veldig mange av bonussekundene var det norske løpere som sikret seg. Didrik Tønseth tok full pott med 30 sekunder etter å ha vært først over begge passeringspunktene, mens Sjur Røthe tok 22, Simen Hegstad Krüger 18 og Klæbo 12 sekunder
En mann som Simen Hegstad Krüger, som er god til å klatre i motbakker, er heller ikke hektet av i sammenlagtkampen. Han ligger riktig nok 1.21,7 minutt bak Klæbo etter fire etapper.
– Jeg er godt fornøyd med dagen slik sett. Jeg tok noe tid på Bolsjunov, mens det er cirka likt i forhold til Ustjugov og Johannes. Så det finnes muligheter, sa han.
(©NTB)
Tour de Ski
Klæbo med maktdemonstrasjon i Val di Fiemme
05/01/2019 PÅ 14:53
Tour de Ski
Østberg festet grepet i Tour de Ski med ny etappeseier
05/01/2019 PÅ 13:37