Tønseth med maktdemonstrasjon på Beitostølen

Publisert 23/11/2019 klokken 13:02 GMT+1

Didrik Tønseth gikk et meget sterkt klassiskløp på Beitostølen og vant lørdagens 15-kilometer 18,9 sekunder foran Johannes Høsflot Klæbo.

Didrik Tønseth

Tønseth og Klæbo var i en klasse for seg på sesongens første distanserenn for de norske langrennsstjernene. Byåsen-duoen var også i front gjennom hele løpet, og Tønseth var sterkest av de to i siste halvdel.
28-åringen tok ledelsen fra Klæbo ved passering 7,2 kilometer, og han økte den mer og mer fram mot mål. Klæbo ble slått med 18,9 sekunder, mens treer Simen Hegstad Krüger endte 36,5 sekunder bak vinneren.
Pål Golberg gikk ut med startnummer 152 og preget lenge løpet. Men et stykke etter ham kom de aller største kanonene, og tettrioen kunne han ikke gjøre noe med.
Krüger dro nytte av å gå sammen med Tønseth mot slutten, og han slo firer Emil Iversen med 4,4 sekunder. Golberg ble nummer fem, tre tidels sekund bak Iversen.
Erik Valnes, som vant fredagens sprint, endte 1.07,9 minutt bak Tønseth på 7.-plass.
Normalt sterke løpere som Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby fikk det ikke til å stemme lørdag. Holund ble slått med 1.43 minutt, Sundby med hele 2.27,8.
Søndag venter en ny 15 kilometer for herrene på Beitostølen, da i fristil.