NTB

Sundby har svaret på Tour-gåten

Sundby har svaret på Tour-gåten
Av Eurosport

02/01/2018 08:12Oppdatert 02/01/2018 08:23

Martin Johnsrud Sundby sier han må til en semifinale i onsdagens sprint i Oberstdorf for å kunne kjempe om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

Det samme sa han foran åpningssprinten i Lenzerheide også. Da misset han finalene med noen små tideler.

Onsdagens klassiske sprint i Oberstdorf blir en affære i nye løyper.

Sundby er plassert som nummer seks i sammendraget etter tre etapper og har 1.03,1 minutter opp til ledende Dario Cologna.

– Hvis man skal være med å kjempe om sammenlagtseieren i Tour de Ski, så er det et must å komme til en semifinale på sprinten. Det er ikke lange og tøffe nok løp mot slutten til å hente det igjen. Klarer jeg det er det kjempebra. Klarer jeg det ikke, er det vel bare å pakke bagen og stikke hjem, sa Sundby etter mandagens 15 kilometer jaktstart i Lenzerheide.

Reise

Mandag forflyttet Tour-løperne seg til Oberstdorf. Der er det først sprint, og deretter 15 kilometer fellesstart i fri teknikk.

Det er meldt om store nedbørsmengder i form av regn.

– Vi møter en tøff klassiskløype. Det er nok den tøffeste klassiskløypa vi er blitt presentert for i verdenscupen på lang, lang tid. i tillegg er det meldt 50 millimeter med regn, og da blir skiene viktig.

Sterk

– Dario Cologna virker veldig sterk?

– Ja, han har gjort et kjempeløp og har gått fantastisk bra i de siste to dagene. Han er på hjemmebane og drar fordel av det når han er i så god form. Det blir spennende å se. Nå har vi to veldig viktige løp i Oberstdorf, og sprinten kan fort vise seg å bli helt avgjørende. Den klassisksprinten blir et være eller ikke være.

– Hvem er mannen å slå? Cologna eller Ustjugov?

– Sånn det ser ut nå er det sterke klassisksprintene alle sammen som er topp sju-åtte, og jeg er nødt til å dra noe ekstra ut av lomma om jeg vil være med der oppe.

(©NTB)