Det opplyser forbundet i en pressemelding sendt ut kort tid etter at Northug møtte mediene i Trondheim fredag. På pressekonferansen vedgikk 34-åringen at han har et alvorlig og omfattende rusproblem.

Norges Skiforbund, som er blant Northugs samarbeidspartnere, fulgte seansen.

Langrenn
Sjokkseier for Linn Svahn på Tour de Ski-fellesstarten
02/01/2021 PÅ 13:27

«Informasjonen som fremkom der blir en del av Skiforbundets vurderinger videre når det gjelder en beslutning om samarbeidet med Northug AS skal fortsette», skriver forbundet i etterkant.

«Skiforbundet vil bruke den tiden som er nødvendig før en beslutning om videre samarbeid blir tatt og ønsker ikke å si noe om disse vurderingene på nåværende tidspunkt», heter det videre.

Samtidig rekker forbundet ut en hånd til 34-åringen.

«Skiforbundet er glad for at Petter Northug sier at han innser alvoret i det som har skjedd og ønsker å få profesjonell hjelp. Det er viktig å understreke at Skiforbundet ønsker å gi Northug all den støtte og hjelp han trenger, uavhengig av beslutningen knyttet til det kommersielle samarbeidet», står det i pressemeldingen.

Langrennssjef Espen Bjervig har også tidligere opplyst til NTB at skiforbundet vil bruke tid på å vurdere framtiden til avtalen med Northug.

(©NTB)

Langrenn
Svahn vant første Tour de Ski-etappe – Pellegrino med maktdemonstrasjon
01/01/2021 PÅ 13:24
Langrenn
Petter Northug godtok fengselsdom på sju måneder: – Vil gå videre i livet
21/12/2020 PÅ 15:34