Klæbo var best i prologen og fortsatte dominansen gjennom utslagsrundene. I finalen henviste han russiske Alexandr Bolsjunov til annenplass og Pål Golberg til tredjeplassen.
Ikke mindre enn fem norske løpere sikret seg finaleplass i Otepää. Russiske Bolsjunov, som sikret seg finalebillett til tross for fall i semifinalen, var eneste motbud.
Eirik Brandsdal, Mattis Stenshagen og Erik Valnes ble nummer fire, fem og seks.
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
I finalen åpnet Bolsjunov meget offensivt, men Klæbo ga ikke russeren noe gratis. Opp den siste bakken var det i stedet den norske sprintprofilen som fikk mange meter. Dermed var seierskampen avgjort.
Med seieren økte 22-åringen forspranget til forfølgerne i verdenscupen sammenlagt. Samtidig beviste et av Norges fremste VM-håp at han har restituert seg godt etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski.
Landslagstrener Arild Monsen opplyste samtidig til NTB lørdag at Klæbo har bestemt seg for ikke å gå søndagens 15 kilometer i klassisk stil i Otepää. 22-åringen frykter at belastningen skal bli for stor så kort tid etter Tour de Ski.
Samtlige åtte nordmenn kvalifiserte seg for utslagsrundene i Otepää lørdag. Semifinaleplass ble det også på alle åtte.
I semifinalen tok kreftene slutt for Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar og Pål Trøan Aune. Finalefeltet inneholdt likevel fem nordmenn.
(©NTB)
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47
Langrenn
Stjerneskuddet var plutselig på lag med forbildet: – Var utrolig «starstruck»
10/10/2021 PÅ 08:07