Populære sporter
All sport
Vis alt

Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupsprinten i Livigno

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 21/01/2023 klokken 15:12 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo var som ventet rask og kunne juble for en ny verdenscupseier på sprint i italienske Livigno lørdag.

Johannes Høsflot Klæbo

Foto: Getty Images

Klæbo har herjet denne sesongen og tok lørdag nok en seier i verdenscupen. Tidligere i januar tok han en overlegen seier i Tour de Ski.
Trønderen valgte å stå over ski-NM på Gjøvik for å prioritere verdenscupen i Livigno. Etter å ha vært best i prologen seiret han også i heatene fram til finalen. Der var han også best og vant foran franske Richard Jouve og sveitsiske Janik Riebli.
Jouve presset Klæbo på oppløpet og trønderen vant med bare 35 hundredeler.
– Jouve var sterk. Jeg følte i semifinalen at han var sterk. Jeg greide å holde trykket hele veien til mål, sa Klæbo til Viaplay.
I finalen hadde han besøk av landsmann Pål Golberg. Sistnevnte endte på 4.-plass. Even Northug måtte si takk for seg i semifinalen lørdag.
Håvard Solås Taugbøl gikk sitt første verdenscuprenn etter at han pådro seg en lårskade på Beitostølen før jul. Han, Gjøran Tefre og Erik Valnes røk ut i kvartfinalene. Valnes kom til konkurransene i Italia som fersk norgesmester på sprint etter seieren på Gjøvik torsdag.
Sindre Bjørnestad Skar røk ut i prologen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame