Populære sporter
All sport
Vis alt

Skistad vant sprinten i Les Rousses – tok sin første verdenscupseier i karrieren

Eurosport
AvEurosport

Publisert 28/01/2023 klokken 17:37 GMT+1

Kristine Stavås Skistad vant sprinten i Les Rousses og tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren fire uker før VM-sprinten i Planica.

Kristine Stavås Skistad

Foto: NTB

Skistad var best i kvalifiseringen og fortsatte å levere sterke prestasjoner i heatene fram til finalen. I finalen var Konnerud-løperen den eneste norske og skulle dermed forsvare Norges ære mot fire svensker og en amerikaner.
Skistad ledet ut fra start og styrte løpet hele veien til mål. Hun vant foran tre svenske løpere. Emma Ribom ble nummer to og Maja Dahlqvist nummer tre.
Seieren er et klart signal om en Skistad i storform før VM.
– Planen var egentlig å være i god form til VM, så dette kom litt før planen. Jeg får bare satse på å være enda sterkere da, sa 23-åringen til Viaplay etter rennet.
Anna Svendsen og Lotta Udnes Weng nådde ikke helt opp og røk ut i semifinalen. De resterende norske røk ut i kvartfinalene.
Maria Hartz Melling fikk en katastrofal start på sitt heat da hun ikke greide å komme seg ut fra start sammen med de andre løperne. Den norske løperen satt staven mellom beina og ble stående igjen på startstreken i fem-seks sekunder. Dermed ble det tungt for 20-åringen å ta seg videre i konkurransen.
Mathilde Myhrvold var også uheldig i sin kvartfinale. Myhrvold var med i kampen om avansement, men skled bakover og falt på vei inn på oppløpet.
Ane Appelkvist Stenseth tok seg heller ikke videre fra kvartfinalene i konkurransen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame