Scanpix

Legkov med i massiv støtteerklæring til Putin: – Vi deler de samme verdiene

Legkov med i massiv støtteerklæring til Putin: – Vi deler de samme verdiene

14/12/2017 20:52Oppdatert 14/12/2017 22:21

Alexander Legkov er én av flere russiske utøvere som har meldt seg på i den sosiale bevegelsen «Putin Team».

Alexander Legov er en av flere russiske idrettsutøvere som har gått ut og erklært at de er en del av «Putin Team».

– Vi deler de samme verdiene, med vår stolthet for vårt flotte land, Russland, som den aller største. Jeg inviterer deg til å åpne skisesongen sammen i et skirenn som vil ta plass på Meteor skistadion i Peresvet, i Moskva-regionen den 16. desember. Vi vil støtte våre olympiske utøvere. Utøverne våre skal til Korea med Russland i sine hjerter, og de drar kun for å vinne, skriver Legkov på sin instagram-konto.

En størrre sosial bevegelse

Alexander Legkov er en av flere russiske langrennsløpere som er utestengt fra De Olympiske Lekene på livstid etter avsløringene i McLaren-rapporten som slo fast at det var statsstøttet doping under Sotsji-lekene, og at dopede utøveres urinprøver ble byttet ut med rene prøver.

Den sosiale bevegelsen «Putin Team» ble startet av den russiske ishockey-stjernen Alexander Ovechkin som til daglig spiller for Washington Capitals. Han delte også støtteerklæringen på sin instagram-profil, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

– Jeg er sikker på at mange av oss støtter Vladimir Putin. Så la oss komme sammen og vise alle hvor sterke et samlet Russland kan være, skrev Ovechkin 2. november.

I tillegg til Legkov og Ovechin har sjakkspilleren Sergei Karjakin, stavhopperen Yelena Isinbayeva, bokseren Ruslan Provodnikov, kunstløperen Evgeni Plushenko og ishockey-stjernen Ilya Kovalchuk også meldt en lignende støtteerklæring til «Putin Team».

Vil forsvare dopingtatte utøvere i retten

Under sin årlige pressekonferanse torsdag gikk Putin ut og sa at Russland vil forsvare sine dopingtatte utøvere i retten.

– Hvordan vi vil bygge relasjonene med WADA og IOC? Forhåpentligvis konstruktivt. Vi vil i ro jobbe med dem og fjerne de problemene vi har, sa Putin.

– Men vi er nødt til å hjelpe våre utøvere å stå opp for sin ære og verdighet i sivile domstoler, selv om jeg vet at mange internasjonale ledere ikke ønsker det, la han til.

I løpet av de siste ukene har i alt 31 russiske utøvere blitt diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji. IOC mener de har brutt dopingreglementet. Russland som nasjon ble nylig utestengt fra neste års vinter-OL i Sør-Korea.

(©NTB)