(BEITOSTØLEN): Rennets jury tok sin avgjørelse allerede kl. 08.00 fredag morgen, to timer før kvinnene skulle ut på sin kvalifisering.
– Sikkerheten kommer først og med de vindforholdene som er på stadion nå – og som er ventet utover dagen – er det ikke forsvarlig å gjennomføre skirenn, sier rennleder Torbjørn Broks Pettersen i en pressemelding.
Juryen har også besluttet å stenge hele arenaen.
Ruka
Johaug revansjerte seg mot Karlsson: – Man begynner å tvile
28/11/2021 PÅ 13:13
Fare for avlysning ble luftet allerede torsdag formiddag. Da tydet prognosene på at det skulle blåse kraftig på skistadion. Enkelte vindkast ble spådd en styrke helt opp i 31 meter i sekundet.
Langrennssesongen i Norge pleier å starte med sprintrenn på Beitostølen. Slik blir det ikke i år. Det synes herrelandslagets sprinttrener Arild Monsen er synd, men riktig.
– Det var veldig kjedelig, men slik er det. Været får vi ikke gjort noe med, og det er helt sikkert en riktig avgjørelse. Sikkerheten kommer først, og hadde vi hatt halvparten så mye vind som nå, så kunne det blitt en rar prolog med urettferdige forhold, sier Monsen tl Discovery.
Monsen har fire sprintere på plass på Beitostølen, de skulle også gått lørdagens femten kilometer klassisk, nå går de klassisk rennet, men blir også påmeldt i søndagens 15 kilometer fristil.
Monsen er klar på at det ikke har stor innvirkning på et OL-uttak at sprinten på Beitostølen ikke blir avholdt, men at avlysningen spesielt rammer de beste utøverne som står utenfor landslaget.
– For mange av de som er bak elitelaget, og som ikke skal til verdenscupåpningen i Ruka ville dette vært en fin utstilling for å få muligheten til å gå på Lillehammer. Nå har de én sjanse igjen til å vise seg frem, og det blir på Gålå, forklarer Monsen.

Mister trolig Ruka

En av de som det var knyttet stor spenning til i fredagens renn var Pål Trøan Aune. Han er høyaktuell for en plass på Lillehammer, men får ikke muligheten til å vise seg frem.
– Det er kjedelig. For oss utenfor landslaget er Beitostølen et stort renn, og en plass å vise seg frem. Da er det kjipt at det ryker. Nå blir det all in på Gålå for å vise seg frem der, sier Aune til Discovery.
Kommende helg starter verdenscupen i Ruka. Aune var avhengig av et godt løp på Beitostølen for å bli aktuell der, nå går verdenscupåpningen uten trønderen.
– Nå er jeg ikke lenger en kandidat der dessverre, for jeg hadde en elendig sesong i fjor. Det er kjipt, for det var et mål å kjempe seg til en plass der, fortsetter Aune.
Sprinttrener Monsen bekrefter langt på vei at løpere som Aune ikke blir aktuell til Ruka.
– Nå må jeg basere meg på de resultatene som ble vist i fjor, det er jeg nødt til, sier Monsen.
Lørdag er det 10 og 15 kilometer klassisk for henholdsvis kvinner og menn, før helgen på Beitostølen blir avsluttet med den samme distansen i fristil søndag.
Værvarslet for helgen viser betydelig mindre vind enn det som skal komme fredag.
Verdenscuppremieren i langrenn er i finske Ruka om en uke. Der er sprint først på programmet.
(©NTB/Eurosport)
Ruka
Ingen norske herrer til start i Ruka
28/11/2021 PÅ 11:25
Langrenn
Tror denne løperen kan nærme seg OL-troppen i Ruka
26/11/2021 PÅ 19:24