Dermed fikk 31-åringen en glimrende start på 2019/20-sesongen. Riktignok ble Johaug nummer 20 på gårsdagens sprint, men der var det ikke ventet at hun ville kjempe i toppen.
Johaug gikk forrykende fra start til slutt lørdag og var i mål 30,1 sekunder foran hjemmehåpet Krista Pärmäkoski. Russiske Natalja Neprjajeva ble nummer tre, 44,4 sekunder bak vinneren.
– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet i dag. Jeg kjente at jeg er i god form og at jeg var hakket bedre enn forrige helg, sa Johaug etter seieren.
Beijing 2022
Langrennslandslaget gjør smittegrep før OL – pressemøte i Italia blir digitalt
I GÅR PÅ 17:14
Hun ble spurt om hun nå er bedre enn noensinne.
– Det er vanskelig å si, men jeg synes jeg gjorde et bra skirenn i dag. 30 sekunder er mye, sa 31-åringen.
Saken fortsetter under:

Leder touren

Med seieren tar Johaug også over ledelsen i minitouren i Ruka. Den avsluttes med 10 kilometer jaktstart i friteknikk søndag.
31-åringen var også suveren i forrige helgs generalprøve på Beitostølen. Da vant hun ti kilometer både i klassisk og skøyting. Forrige sesong tapte hun ikke et eneste distanserenn med intervallstart.
Nest beste norske lørdag var Heidi Weng. Hun gikk inn på en 7.-plass, et snaut minutt bak Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte like bak på 8.-plass. Weng hadde en tøff fjorårssesong, men har vist mer lovende takter i innledningen av denne sesongen.
– Vi får vente og se om jeg er tilbake. Jeg jobbet i hvert fall på fra start til mål, og det var jeg veldig fornøyd med, sa Weng, som fortalte at hun slet med de tunge forholdene i Finland.

Rask fra start

Johaug gikk ut på startnummer 30 lørdag, sist i en rekke med flere store navn. Før henne gikk blant andre Frida Karlsson, Heidi Weng og Pärmäkoski ut.
Johaug åpnet forrykende, og etter 3,1 kilometer var hun i tet med 15,9 sekunder. Og favoritten fortsatte å kjøre på. Etter 6,2 kilometer var ledelsen nesten doblet. Da var Johaug 26,5 sekunder foran Pärmäkoski på annenplass. Deretter passerte hun finnen og passerte på 8,1 kilometer over et halvt minutt foran. Den avstanden holdt Johaug fram til mål.
Av andre nordmenn ble Anna Svendsen nummer 21, Tiril Udness Weng nummer 22 og Anne Kjersti Kalvå nummer 24. Ragnhild Haga kom på 46.-plass, mens Mari Eide og Ane Appelkvist Stenseth ble henholdsvis nummer 73 og 78.
(©NTB)
Langrenn
FIS bekrefter: «Ulovlig» smurning tillatt i Kina
12/01/2022 PÅ 12:14
Beijing 2022
Denne duoen er blant de nye OL-uttatte utøverne
10/01/2022 PÅ 16:12