Etter litt trøbbel i starten var Falla sterkest mot slutten av sprintfinalen. På oppløpet hadde bare Sundling mulighet til å slå Falla, men den norske løperen kunne spurte til en etterlengtet seier.
Sprinteren har slitt med dårlige resultater på nyåret og var veldig revansjelysten da hun ble intervjuet etter kvartfinalen.
– Å få en sånn her opptur etter noen ganske store nedturer det smaker bare så utrolig godt. Det er så gøy! Jeg er kjempeglad, lettet og veldig sliten, sa Falla til NRK etter seieren.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
I finalen gikk også Anna Svendsen og Heidi Weng, de endte på 5.- og 6.-plass.
– Jeg har vært så ferdig i hele dag så jeg skjønner ikke hvordan jeg er i finalen en gang. Den touren her er noe av det verste jeg har vært med på, hardt fra start til mål sa Weng.

Johaug i form

Johaug klarte ikke å vinne sin femte av fem etapper så langt i skitouren etter å ha røket ut i semifinalen.
– Jeg bare kjører for dårlig i svingen og mister litt for mye fart, men jeg merker på en måte og at de foran meg er rå til å gå og skape kraft og at jeg fortsatt har litt å hente der, sa Johaug til NTB.
Verdenscup- og Ski Tour-lederen viste likevel styrke både på prologen og i kvartfinalen på lørdagens sprint.
– Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag og ikke minst på prologen og i kvartfinalen så er jeg nummer to. Jeg går ikke videre som lucky loser som jeg har gjort før og kan være med Svahn inn på oppløpet det er ikke verst, sa Johaug.
I kvartfinalen ble jenta fra Dalsbygda bare slått av den svenske sprintkometen Linn Svahn i sitt heat. Hun gikk også godt nok til å slå ut både sprintspesialist Anamarija Lampic og Ingvild Flugstad Østberg. Det gjør at ledelsen i Ski Tour-sammendraget øker til Østberg.

Avslutning søndag

Med god innsats på sprinten er Johaug enda større favoritt til å vinne touren sammenlagt etter å ha vunnet de fire første etappene.
Johaug går ut med et solid forsprang når Ski Tour skal avsluttes i Trondheim med 15 kilometer klassisk jaktstart søndag. Der kan det fort ende med trippelt norsk som det gjorde på de fire første etappene av touren.
Østberg og Weng ligger an til pallplass i sammendraget med god tid ned til nærmeste utenlandske utfordrer.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31