Petter Northug vrakes til verdenscupåpningen i finske Ruka i Kuusamo til helgen.
Det bekrefter skiforbundet på sine hjemmesider mandag ettermiddag.
– Petters reaksjon tror jeg de fleste vil skjønne. Så det behøver jeg ikke å svare på engang, sier treneren hans, Stig Rune Kveen, til NTB.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
– Nå er han vraket til sesongstarten. Det eneste valget han har nå, er å brette opp ermene. Han må bare ta de utfordringene nå, fortsetter Kveen.
Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh var alle forhåndsuttatt, og får selskap av Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.
Det var VG som først kunne erfare at langrennsstjernen kom til å bli vraket etter å ha stått over sesongåpningen på Beitostølen i helgen.
I den svenske leiren blir nyheten om Northug-vraking tatt imot med jubel.
– Det er bare for (Calle) Halfvarsson, (Dario) Cologna, (Sergej) Ustjugov og de andre å sende en varm takk til Tor Arne Hetland. Uten Petter Northug blir jo alt betydelig lettere for dem i Kuusamo, sier Expressen-kommentator Tomas Pettersson til TV 2.
Det er minitour på programmet i Nord-Finland med sprint fredag, 10/15 km klassisk lørdag og en avsluttende 10/15 km jaktstart i fri teknikk søndag.

– Betyr ingenting

Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad mener det ikke betyr all verden at Northug ikke skal til Finland.
– Det betyr ingenting for meg om Petter er med til Kuusamo eller ikke. Det er viktig at de velger det som er best for Petter på lang sikt, ikke minst helse- og treningsmessig, og at de tar med de løperne til Kuusamo som de tror vil prestere best for Norge, sier han.
Skinstad mener minitouren i Kuusamo ikke vil bli avgjørende for et OL-uttak, og mener det alltid er viktig å ta ut de løperne som kan prestere best for Norge på gitt tidspunkt.
– Når OL-uttaket kommer, blir neppe resultatene i Kuusamo avgjørende. Også til OL må de man tror kan prestere best for Norge tas ut. Rasjonelle hensyn er viktigere enn enn bare følelser i alle avgjørelser som skal tas, også i uttak, sier han.
Neste sjanse for Northug å vise seg frem kan bli Norgescup på Gålå til helgen, mens verdenscupen på Lillehammer om to uker blir neste sjanse internasjonalt. Det har landslagsledelsen allerede gitt garantier om.

Anna Svendsen får muligheten

På kvinnesiden er Marit Bjørgen, Mari Eide, Kathrine Harsem, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Ragnhild Haga, Anna Svendsen og Tiril Udnes Weng, Silje Øyre Slind.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har valgt å prioritere Oslo, Skeikampen og Gålå fremfor verdenscupåpningen i Ruka.
– Jeg hadde muligheten til Kuusamo, men jeg skal ikke dit. Jeg takket pent nei. Jeg ville vente til Lillehammer og slippe en reise. Jeg begynner å bli eldre og kanskje restituerer kroppen litt dårligere, og det er viktigere for meg det som skjer i Lillehammer, Davos og Toblach. Det gjelder både distanser og uttak til OL. Det er det som teller for meg, sa Jacobsen til NTB i helgen.
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44