Hun har klart noe som ytterst få har gjort før henne: utklasset skidronninga Marit Bjørgen to verdenscuprenn på rad. Nå avslører hennes fysiske trener, Stefan Thomson, hva som er den nye suksessoppskriften.
– Det har tatt flere år, men endelig stemmer det. Nå har bitene falt på plass, og hun har nådd et helt nytt nivå, forteller Thomson til svenske Expressen.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02

Har bygget om kroppen

Det er ett og et halv år siden Kalla "tok en Petter Northug" og brøt med landslaget. Siden da har hun hatt sitt eget personlige team som følger henne opp kontinuerlig. Men i motsetning til Petter Northug, har denne avgjørelsen gitt den rutinerte svensken en drømmestart på sesongen med suveren seier i den nasjonale åpningen, seier i Ruka og på Lillehammer. I dag kan hun gå til topps igjen når favorittdistansen ti kilometer fristil står på agendaen i Davos.
– Det er jo dette jeg har arbeidet så hardt for. Å få kjenne på denne følelsen, forteller Kalla den svenske avisen.
Hun skryter hemningsløst av teamet sitt og gir det mye av æren for de gode resultatene. Hun trekker særlig frem Thomson som en avgjørende faktor. Hennes fysiske trener har tidligere jobbet med ishockeyspillere og hjalp Skellefteå AIK til flere gull i den svenske ligaen. Den siste tiden er det i stedet Kalla han har fokusert på, og gjennom tøffe styrkeøkter har han hjulpet henne med å bli i sitt livs form. Nøkkelen? Å omplassere muskelmasse.
– Vi har omfordelt kiloene litt. Man ønsker å være så sterk som mulig , men samtidig så lett som mulig. Vi har tatt bort litt vekt fra beina, og i gjengjeld fått noen ekstra hekto på overkroppen, forklarer Thomson.

– Blir sterk utover vinteren

Det er ti år siden Kalla vant Tour de Ski sammenlagt, men siden det har hun stadig vært en av Marit Bjørgens tøffeste konkurrenter. Svensken står med to OL-gull og tre -sølv, og Bjørgen blir ikke overrasket om den svenske venninnen plukker flere medaljer i PyeongChang.
– Kalla har hatt en god sommer og høst, og det er klart at hun kommer til å bli sterk utover vinteren. Dette gjør at jeg blir ekstra skjerpet og vil gjøre jobben enda bedre, sa Bjørgen til NTB etter verdenscupåpningen i finske Ruka.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41