Hun var til slutt 29,4 sekunder foran Heidi Weng, mens Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen, slått av vinneren med 41 sekunder.
Det var Bjørgens 20. seier på Beitostølen.
– Jeg er veldig fornød. Det er godt å få en god start. Det er ikke hvem som helst jeg slår i dag heller. Da jeg fikk ryggen til Heidi og fikk høre at hun var nummer to, så synes jeg det var greit å ligge der, sier Bjørgen til Eurosport.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Marit Bjørgen satte tidlig standarden. Hun ledet med halvannet sekund på Ingvild Flugstad Østberg ved første mellomtid, mens Anna Svendsen på tredjeplass var 6,8 sekunder bak.
– Jeg hadde trodd at hun skulle gå forbi slik at jeg fikk kjenne litt på tempoet, men det ville hun ikke. Da skjønte jeg at hun kom til å ligge bak og spare krefter, mens jeg og Ingvild måtte kjempe om andreplassen, sier Weng.
Weng åpent svært så forsiktig og var hele 13,7 sekunder bak etter de første 2,2 kilometerne. Hun fikk deretter opp farten i forhold til de andre konkurrentene med unntak av Bjørgen
Rognes-løperen hadde økt til 21,9 sekunder til Østberg halvveis på distansen, og avstanden til Weng var på 28,2 sekunder. Weng startet halvminuttet foran Bjørgen, og de to avsluttet sammen.
– Jeg tror nok tempoet i dag også er høyt internasjonalt, jeg tror nok vi kunne vært på pallen der også i dag. Det er litt som forventet, sier Bjørgen.
(NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44