Hvem er favorittene til å vinne VM i isdans?
Dette er Eurosports stalltips:
Herrer:
Kunstløp
Slik ser du EM i kunstløp – dette er favorittene
22/01/2019 PÅ 18:46
Herrekonkurransen vil nok preges av de to japanske hjemmefavorittene Yuzuru Hanyu og Shoma Uno. Vi skal ikke avskrive USAs Nathan Chen, men Chen har vært noe ustabil denne sesongen og trener nå i lange perioder uten trener på Yale-universitetet hvor han studerer.
Han har valgt å satse på studier samtidig som han jobber mot sitt store mål; OL-gull i 2022.
Et modig valg, men det har kostet for Chen som ikke lenger er under trener Rafael.
Arutunians argusøyne flere timer om dagen. Yuzuru Hanyu har vært skadet gjennom store deler av sesongen, men Hanyu har spart seg og prioritert dette mesterskapet. Vi spår at han klarer å ta gullet på hjemmebane foran Shoma Uno som tar sølv og med Nathan Chen på bronseplass.
Outsidere : Boyang Jin, CHN, Vincent Zhou, USA , Junhwan Cha, KOR.
Kortprogram menn: Torsdag 21.3 kl.: 08:30-13:00 (Eurosport Norge)
Finale menn: Lørdag 23.3 kl.: 09:30-13:45 (Eurosport Norge)
Kvinner:
Sesongen etter OL har vært tøff for mange av de kvinnelige løperne, og kvinneklassen er derfor mer åpen enn den har vært på mange år.
Rivaleriet mellom OL-mesteren Alina Zagitova og sølvvinner Evgenia Medvedeva har satt et enormt press på dem begge, og ingen av dem har vist sitt beste gjennom denne sesongen.
Det mest imponerende har kanskje vært hvordan Medvedeva har kjempet seg inn på det russiske laget til dette mesterskapet. Hun tok et upopulært valg hjemme i Russland da hun valgte å vrake sin mangeåringe trener, Eteri Tutberidse, og flyttet til Canada for å trene med Brian Orser før denne sesongen. Etter å ha slitt med omveltningene og endret treningsteknikk kvalifiserte ikke Medvedeva seg engang til Grand Prix-finalen. Nå er hun i bedre form og tok den siste VM-plassen på det russiske laget.

Stalltips- VM i kunstløp

Førsteårs senior Rika Kihira fra Japan har vært sterk gjennom sesongen, og har et ess i ermet; hun er en av få kvinner som behersker trippel axel. Vi tror ungjenta vil trekke det lengste strået og ta gull i kvinneklassen foran Alina Zagitova på sølvplass med fighteren Medvedeva på bronseplass.
Outsidere: Satoko Miyahara, JPN, Elizabeth Tursynbaeva, KAZ, Sofia Samodurova, RUS.
Kortprogram kvinner: Onsdag 20.3 kl.: 08:30-13:00 (Eurosport Norge)
Finale kvinner: Fredag 22.3 kl.: 09:30-14:15 (Eurosport 1)
Parløp:
Kinesiske Sui Wenjing og Han Cong har vært borte store deler av denne sesongen pga. hennes langvarige ankelskade. I deres fravær har franske Vanessa James og Morgan Cipres slått ut i full blomst, og vunnet både EM og Grand Prix finalen. Med nyervervet selvtillit og en utrolig stabilitet teknisk har de vært uslåelige denne sesongen.
Vårt tips er at disse tar gullet foran kineserne. Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov fra Russland gjør tekniske feil gang på gang i store mesterskap, men har den beste triple twisten i businessen. De tar en bronseplass.
Outsidere: Natalia Zabiiako og Aleksander Enbert, RUS, Kirsten Moore-Towers og Michael
Marinaro, CAN.
Kortprogram parløp: Onsdag 20.3 kl.: 13:00-14:25 (Eurosport Norge)
Finale parløp: Torsdag 21.3 kl.: 07:00-08:30 (Eurosport Norge)
Isdans:
Etter at Tessa Virtue og Scott Moir la opp etter OL er det ingen som er i nærheten av nivået til det franske paret Gabriella Papadakis og Guillaume Cizero. De er såpass overlegne i denne konkurransen at de vil vinne, selv med noen småfeil.
Sølv- og bronsemedaljene er derimot en mer spennende affære og kampen vil stå mellom USA og Russland. Madison Hubbel og Zachary Donohue (USA) mistet medaljen etter en kontroversiell avgjørelse av det tekniske panelet i 4-kontinentsmesterskapet, men det gjeldene elementet har de justert etter 4CC, og vi tror de tar sølvet foran Russlands Alexandra Stepanova og Ivan Bukin.
Stalltips- VM i kunstløp
Outsidere: Madison Chock og Evan Bates, USA, Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, CAN.
Finale isdans: Lørdag 23.3 kl.: 17:30-19:00 (Eurosport Norge)
Alle de beste utøverne deltar i oppvisningen søndag kl. 07:00-10:00 (Eurosport Norge)
PyeongChang
Her ryker kostymet for den franske stjerna
19/02/2018 PÅ 05:08