Fredag åpner kombinertlandslaget verdenscupsesongen i Ruka. Der stiller unge Jens Lurås Oftebro som tok steget opp i verdenstoppen forrige sesong. Nå håper han å dra med seg noen flere seire, men da må han komme seg forbi lagkompis Jarl Magnus Riiber.
– Til nå har jeg fått litt for få sjanser til å prøve å slå han, så det handler om å få flere sjanser, så vil det gå en gang. Jeg håper at han ikke skal få seierne sine så alt for sier Lurås Oftebro til Discovery. Han fikk ødelagt forrige helgs NM etter at den ene bindingen løsnet fra skien.
Se hele intervjuet med Lurås Oftebro her:
Ruka
Norsk talent viste form da Riiber fikk en perfekt start på sesongen
26/11/2021 PÅ 14:29

Kjenner på nervene før OL-sesongen

Lagkompisene skryter av utviklingen til Oftebro i sporet, men 21-åringen er på egne vegner mer bekymret for det skyhøye nivået Jarl Magnus Riiber viser i hoppbakken.
– Jeg håper at han ikke skal få seierne alt for lett, men det han leverer i hoppbakken om dagen er helt ekstremt. Han kunne hevdet seg i hopp i tillegg, sier kombinertløper Jens Lurås Oftebro.

Blitt bedre i nytt miljø

Den nybakte norgesmesteren Jarl Magnus Riiber har forklaringen klar på hvorfor hoppnivået har blitt kneppet opp et par hakk. Det mener han henger sammen med at han flyttet til Lillehammer for et års tid siden.
– Vi har virkelig fått kontinuitet på teknikkarbeidet. Jeg har kommet inn i et godt miljø på Lillehammer, og får god oppfølging der daglig. Nå føler jeg meg egentlig bare bedre og bedre for hver dag, sier Riiber til Discovery.
– Det har jeg lagt fra meg, det er for seint. Det er bare kombinert som står i fokus her, så det er det jeg jobber for.
– Men Lamy-Chapuis var ikke yngre enn deg da han skiftet fra kombinert til hopp?
– Nei, og Anssi Koivuranta fikk seg vel en verdenscupseier etter at han skiftet, men jeg har veldig respekt for det de driver med, og marginene som er der. Jeg skal nok holde meg til kombinert, humrer Riiber.
Rettelse: Lamy-Chapuis skiftet aldri fast til hopp - men var med i noen konkurranser for Frankrikes landslag.
Jørgen Graabak har hatt et ekstra fokus på hoppingen før årets sesong etter at han la bak seg en skuffende sesong i hoppbakken i fjor. I forrige ukes NM ble det en tiendeplass i Midtstubakken, men det skal man ikke legge så mye i, mener han selv.
– Det er ikke min favorittbakke. Det er kjent materie at jeg ikke starter først etter å ha hoppet der, sier Graabak til Discovery. Graabak tok bronse på søndagens NM-løp.
Men utenom Midtstubakken så tror trønderen at hoppformen har blitt bedre.
– Jeg har hatt en god følelse lenge nå, så får vi se hva det holder til når verdenscupen settes i gang, fortsetter 30-åringen.

Spurtet seg til NM-bronse: – Godt å få satt på plass hele gjengen

Kombinert
Kjenner på nervene før OL-sesongen
25/11/2021 PÅ 21:59
Kombinert
Riiber sterkest på Beitostølen: – En fin bekreftelse
21/11/2021 PÅ 10:25