Riiber har hatt en fenomenal vinter og kunne søndag innkassere nok en seier. Det medførte at han også har avgjort verdenscupen sammenlagt fire renn før slutt.
– Dette blir vanskelig å toppe. Jeg gruer meg allerede til neste sesong med å følge opp dette. Dette har vært ganske utrolig. Jeg har standarden om at det er 1.-plasser som gjelder, og jeg har ikke gjort det enkelt for meg selv, sa Riiber til NTB.
Oslo-gutten forteller om to svært så solide dager i Granåsen.
Kombinert
Riiber-gull på første forsøk i VM – bronse til norsk debutant
26/02/2021 PÅ 15:53
– Det har fungert veldig bra i de dagene her. Jeg var nervøs før helgen, men etter at vi kom i gang har det gått på skinner.

Frykter uslåelig rekord

– Det står igjen fem konkurranser i verdenscupen. Hvor kan dette ende?
– Det er mulig å ta fem seirer til, men jeg får prøve å ikke gjøre det slik at det blir satt en rekord som jeg ikke er i stand til å slå selv neste år, gliste 22-åringen.
Oslo-gutten har med unntak av to renn vunnet samtlige renn i inneværende sesong. I de rennene han ikke har vunnet, ble han nummer to.
Finske Hannu Manninen tok i velmaktsdagene tolv verdenscupseirer i én og samme sesong. Nå har Riiber overgått den finske legenden.
– Jeg hadde sjansen i fjor, men klarte det ikke, og det er godt å gjøre det nå med noen renn igjen, uttalte Riiber om verdenscupseieren.

Firedobbelt norsk

22-åringen innledet dagen med en klar seier i hoppdelen i Granåsen søndag. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, lå alt til rette for nok en Riiber-seier.
I langrennssporet var det ingen som klarte å tukte Heming-utøveren som gradvis økte luken til forfølgerne. Spennende ble det aldri, og Riiber kunne juble for nok en seier i Granåsen.
Jens Lurås Oftebro sikret 2.-plassen, mens Espen Bjørnstad ble nummer tre. Jørgen Graabak sikret firedobbelt norsk med sin 4.-plass.

Krog-skade

Magnus Krog endte på 14.-plass. Krog falt i langrennet, skadet håndleddet og ble fraktet til sykehuset for sjekk. I verste fall kan det være snakk om et brudd.
Lars Ivar Skårset ble nummer 16, mens Espen Andersen fulgte to plasser deretter. Andreas Skoglund måtte ta til takke med 33.-plass. Harald Johnas Riiber fullførte ikke langrennet.
Kommende søndag er det duket for renn i finske Lahti. Deretter går ferden til Holmenkollen før sesongen avsluttes i tyske Schonach i midten av mars.
(©NTB)
Kombinert
– Gleder meg til å bli pappa
07/03/2020 PÅ 17:34
Kombinert
Riiber og ti landsmenn jakter kongepokal i Kollen
03/03/2020 PÅ 11:36