Populære sporter
All sport
Vis alt

Suverene Riiber sikret dobbeltseier på Lillehammer

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 03/12/2023 klokken 12:18 GMT+1

Jarl Magnus Riiber var aldri truet og tok en oppskriftsmessig seier i kombinertrennet i verdenscupen på Lillehammer.

Jarl Magnus Riiber. Foto: Gisle Johnsen / NTB

Foto: NTB

iiber startet 10-kilometeren 55 sekunder foran regjerende verdenscupvinner Johannes Lamparter fra Østerrike. Det forspranget mistet nordmannen aldri og kunne for annen dag på rad juble for seier på hjemmebane.
Det var også hans 84. pallplass i verdenscupen, noe som sørger for at han passerer tyske Eric Frenzel på 83. Kun finske Hannu Manninen (90 pallplasser) har flere enn Riiber i historien.
Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak, som ble nummer to og tre i lørdagens renn, hadde om lag 1.55 minutter opp til Riiber etter hoppingen.
Lamparter ble nummer to søndag, 33 sekunder bak Riiber, mens Oftebro og Graabak spurtet om den siste pallplassen. Den måtte avgjøres etter målfoto, der det ble klart at Graabak var så vidt foran.

Kanonhopp

Riiber landet på 141 meter i storbakken og ga seg selv et strålende utgangspunkt med tanke på å ta en ny seier. Sveitsiske Simon Ammann har bakkerekorden i storbakken med 146 meter. Den ble satt i 2009.
– Jeg trengte prøveomgangen for å våkne litt. Jeg måtte endre noen tekniske ting etter prøveomgangen, og jeg er fornøyd. Jeg har nesten ett minutt på en god langrennsløper, så jeg skal bare gjøre mitt beste, sa Riiber til arrangøren etter hoppet.
Lørdag hadde Riiber nesten ett minutt ned til konkurrentene etter hoppdelen. Den fordelen ga han heller ikke fra seg og tok sin 60. verdenscuptriumf.
Riiber fikk skulderen ut av ledd i den provisoriske omgangen i Ruka torsdag i forrige uke. Det har ikke stoppet ham fra å fortsette å levere på et svært høyt nivå.

Disket

Andreas Ottesen leverte et solid hopp på 124,5 meter i sin verdenscupdebut søndag, men 20-åringen ble i etterkant diskvalifisert for å ha for stor dress.
Norge tapetserte pallen i både herre- og kvinneklassen lørdag. Riiber vant foran Lurås Oftebro og Graabak, mens Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund sørget for norsk jubel i kvinnerennet.
Kvinnene var ikke i aksjon søndag.
Neste verdenscuprunde er i østerrikske Ramsau om to uker. Mellom der skal det gjennomføres kontinentalcuprenn, også det på Lillehammer.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame