Populære sporter
All sport
Vis alt

Norges førstekeeper vraket

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 07/05/2017 klokken 21:48 GMT+2

Lars Haugen henvises til benken i kveldens VM-oppgjør mot Sveits.

Lars Haugen

Foto: Scanpix

PARIS/OSLO (Eurosport.no): Norge fikk en drømmestart på hockey-VM med seier i åpningskampen mot Frankrike lørdag kveld. Hockeygutta får imidlertid ikke hvile lenge på laurbærene. Fra søndag kveld klokken 20.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player kan du nemlig se Norge mot Sveits.
Landslagssjef Petter Thoresen (55) tar grep etter gårsdagens triumf. Førstekeeper Lars Haugen (30) henvises til benken, og erstattes av Henrik Haukeland (22).
– Det var en ganske stor påkjenning for Lars å stå i går både psykisk og fysisk, og det er bare et døgn siden. Haukeland har jo stått veldig, veldig bra i treningskampene før VM. Han er frisk og vi har troa på at han kommer til å hjelpe oss til å ta poeng i kveld, sier Petter Thoresen til Eurosport.
(saken fortsetter under videovinduet)
Før åpningskampen var det snakk om litt uro i gruppa på grunn av endringer i rekkesammensetningene. Det avviser Thoresen.
– Jeg er opptatt av at Norge skal vinne kamper, ikke hvem som spiller i samme rekke. Det blir ingen endringer i de to første rekkene i dag, slår sjefen fast.
Det er ventet at Sveits blir en tøffere nøtt å knekke enn vertsnasjon Frankrike.
– Sveits er et par hakk vassere enn Frankrike, så vi må nok opp noen hakk vi også. Vi må bli enda mer bevisste i de taktiske valgene våre, litt mer organisert når Sveits har pucken. Så skal vi fortsette å kjempe slik vi gjorde i går.
Kaptein Patrick Thoresen (33) ble kåret til Norges beste med sine to mål lørdag. 33-åringer har flere opphold i sveitsisk hockey bak seg, senest med ZSC Lions forrige sesong.
– Ja, det blir spesielt å møte en del gamle lagkamerater fra i fjor. De har flere kvikke spillere og keeperen vår må ta de enkle redningene så får vi være der å ta eventuelle returer. Det gjelder å holde tett bakover, slår Patrick Thoresen fast.
Norge - Sveits ser du altså søndag kveld klokken 20.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame