PARIS/OSLO (Eurosport.no), Norge - Sveits 0-3:
Sveits vant fortjent 3-0 over Norge i søndagens kamp.
Etter en kanonåpning i lørdagens møte mot Frankrike, ble det en nedtur for nordmennene som møtte Sveits i deres andre kamp i årets VM.
Hockey-VM
Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten
16/05/2017 PÅ 12:31
Kampen var preget av utvisning etter utvisning, og Norge klarte aldri å finne nøkkelen i angrep mot skøytesterke sveitsere.
– Det gikk for fort for oss. Vi var ikke klare nok i småduellene på banen. Også scorer vi ikke mål, da blir det vondt, sa Petter Thoresen til Eurosport etter kampen.
Målvakt Henrik Haukeland (22), som erstattet førstekeeper Lars Haugen (33), ble kåret til banens beste for Norge i sin mesterskapdebut. Haukeland var imidlertid ikke fornøyd med å slippe inn tre mål.
– Gutta hjalp meg med veldig å ta unna returer, og vi spilte greit. Men vi kommer ikke opp på vårt nivå slik som vi var i går. Å slippe inn tre mål er jeg ikke fornøyd med, sa VM-debutanten til Eurosport etter kamp.
De norske gutta får en dags hvile før tirsdagens kamp mot Slovenia. Den ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player fra kl. 16.15.
– Vi må få denne matchen ut av beina. Slovenia er teknisk gode, og vi må forvente en knalltøff duell i kampen på tirsdag, også må vi sørge for tre poeng mot dem, sa Patrick Thoresen til Eurosport etter søndagens skuffelse.
(Saken fortsetter under videovinduet)

Bra undertallsspill

Norge åpnet kampen mot Sveits slik de åpnet mot vertsnasjonen Frankrike, med 0-0 etter en jevn første periode - men det stod ikke på forsøkene for noen av lagene.
– Norge har vært veldig gode i undertall, tre ganger har gutta blokkert forsøk fra sveitserne, oppsummerte Eurosport-kommentator Jørgen Klem etter første periode.
Mathis Olimb stod for nordmennenes største sjanse, da han kunne ha sendt Norge i ledelsen på åpent mål.
– Jeg synes vi skaper mye sjanser, samtidig som vi blåser mange sjanser. Ja, det er det man kaller åpent mål, jeg har gjort det før og kommer til å miste dem igjen, men jeg håper jeg scorer på neste, sa Olimb med et smil om munnen til Eurosport etter første periode.
– Tre utvisninger er litt mye, den siste var jo ikke utvisning en gang. Vi må være våkne, det går fort, og vi må være litt mer aggressive, sa Petter Thoresen til Eurosport etter første periode var over.

Pressende Sveits

Men andre periode var ikke i nærheten av suksessen Petter Thoresens menn hadde i lørdagens kamp mot vertsnasjonen. De norske gutta fikk det ikke til å stemme i angrepsspillet, og tilbrakte mesteparten av andre periode på egen banehalvdel.
Sveitserne presset høyt, og VM-debutant Henrik Haukeland fikk nok å jobbe med. 22-åringen reddet et skudd fra Gaetan Haas, men sveitserne straffet deretter nordmennene med to raske scoringer. Reto Schappi sørget for 1-0 tolv minutter ut i andre periode.
– Var nesten bare et tidsspørsmål før den skulle komme. Vi har vært på hæla hele tida, sa Eurosports ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen.
(Saken fortsetter under scoringen)
To minutter senere doblet Cody Almond ledelsen for sveitserne.
– Vi har ikke noe flyt i spillet vårt. Vi henger dessverre ikke med, og vi blir presset tilbake i hvert eneste bytte nå, sa Knutsen etter 2-0-målet til Sveits.
(Saken fortsetter under videovinduet)

Overkjørt av Sveits

Fornøyd var heller ikke landslagstrener Petter Thoresen, men han hadde ikke mistet håpet foran tredje periode.
- Vi må ha troen på det i det siste. Vi må være mer autoritære, mer på, og ta duellene, sa Petter Thoresen til Eurosport før tredje periode startet.
Vondt ble til verre for de norske gutta, som ikke klarte å hente seg inn i kampen mot sveitserne. Allerede etter fem minutter spilt i tredje periode hadde Norge fått to utvisninger. Like før halvveis i samme periode kom deres tredje.
Med en mann mer på banen satte Pius Suter sveitsernes tredje mål. Og selv om nordmennene kjempet alt de kunne, holdt det ikke mot Sveits som viste seg å være sterkest i kampen som endte 3-0 til Sveits.
Dermed ligger alt til rette for et nytt thriller-VM for våre norske hockeyhelter.
Hockey-VM
Norges kvartfinaledrøm knust etter juling fra Canada: – Vi blir spilt ut etter alle kunstens regler
15/05/2017 PÅ 16:30
Hockey-VM
VM avgjør NHL-Martinsens fremtid: – Jeg gir meg ikke nå
15/05/2017 PÅ 07:31