Se Norge - Frankrike i hockey-VM på Eurosport Player fra klokken 20.15.
– Det er bare å gå ut å ødelegge festen, sier Jonas Holøs til Eurosport.
Det rapporteres fra Paris at det blir fulle tribuner og fullt kok når Norge møter vertsnasjonen Frankrike til den første kampen i hockey-VM lørdag kveld.
Hockey-VM
Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten
16/05/2017 KLOKKEN 12:31

Nøkkelen for å hindre franskmennene

Men Norge-profilen Holøs vil være festbrems for et feststemt hjemmepublikum. Hockeyspilleren ser frem til å spille foran stappfulle tribuner i Frankrike.
– Det er kjedelig å spille for bare halvfullt. At det er fullt er bare kult. Det viser at franskmennene har interesse for hockey, fortsetter Holøs.
– Hva må fungere for at dere skal ødelegge den festen?
– Vi må spille vårt beste. Vi er ganske jevne med Frankrike. Så vet jeg at de har et veldig bra power play. Vi skal prøve å holde oss unna utvisningsboksen, i tillegg til at vi skal ha et bra power play selv, svarer landslagsspilleren.
I tillegg til å unngå utvisningsboksen må hockeygutta stoppe den franske stjernespilleren Antoine Roussel, som spiller i NHL for Dallas Stars. Det kan bli nøkkelen for å få med seg poeng fra duellen mot vertsnasjonen.
– De har et par gode rekker. Roussel er nøkkelen i den ene der, og står foran mål og gjør jobben vanskelig for oss. Vi får ha et ekstra øye med han når han er på isen, forklarer en spent Holøs.

Overrasket Olimb: – Mister tryggheten

Til kampen mot Frankrike har landslagssjef Petter Thoresen valgt å løse opp fjoråets suksessrekke med Ken-André Olimb, Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen. Mathis Olimb skal spille sammen med Anders Bastiansen og Andreas Martinsen, mens Rosseli Olsen er plassert i tredjerekken med Mathias Trettenes og Kristian Forsberg.
Mathis Olimb synes det er spennende å spille med Bastiansen og Martinsen, men er litt overrasket over grepet fra landslagssjefen.
– Man mister en trygghet med at man har en rekke man vet fungerer slik sett, men jeg ser på det som positivt at jeg får spille med Bastiansen og Martinsen. Jeg håper vi kan bli en suksess i år, forteller Olimb til Eurosport.
Saken fortsetter under videovinduet.
– Har du fått noen begrunnelse? Er du overrasket over at dere splittes etter det dere presterte i VM i fjor?
– Det er kanskje litt overraskende i og med at vi hadde en god OL-kvalifisering, men samtidig er Mats Zuccarello Aasen ute og ikke med nå. Kanskje vi måtte omrokkere litt. Vi må bare gjøre det beste ut av det, svarer Olimb.
Rosseli Olsen tror rekken han nå skal spille i blir mer defensiv, men innfinner seg med landslagssjefens valg.
– Sånn er det. Det er ikke min jobb å ta ut laget, sier Rosseli Olsen til Eurosport.
Hockey-VM
Norges kvartfinaledrøm knust etter juling fra Canada: – Vi blir spilt ut etter alle kunstens regler
15/05/2017 KLOKKEN 16:30
Hockey-VM
VM avgjør NHL-Martinsens fremtid: – Jeg gir meg ikke nå
15/05/2017 KLOKKEN 07:31