Populære sporter
All sport
Vis alt

Andre omgang ble avlyst etter ellevilt hopp: – Villeste skihoppet jeg har sett

Joakim Opphus

Oppdatert 03/02/2023 klokken 18:21 GMT+1

Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag. Men det ble ikke uten dramatikk. Andreomgangen ble avlyst som en følge av flere lange svev og vanskelige vindforhold.

Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag. Men det ble ikke uten dramatikk. Andreomgangen ble avlyst som en følge av flere lange svev og vanskelige vindforhold.

Foto: Getty Images

Det var slovenske Timi Zajc som virkelig fikk luft under skiene sine da han landet på 161,5 meter i tyske Willingen. Han klarte ikke å holde seg på beina og var nedi med både armer og rumpa, før han gikk i bakken og seilte nedover sletta.
Det var utfordende vindforhold i tyske Willingen og da Zajc satte utfor fikk han en enorm oppdrift.
– Jeg tror kanskje det er villeste skihoppet jeg har sett noen gang, sa Viaplays ekspert Anders Jacobsen etter rennet.
Zajc kom seg opp på skiene ganske rask, men hadde tydlig smerter etter superhoppet.
Halvor Egner Granerud var neste hopper ut etter Zajc, men ble holdt igjen i lang tid før han fikk grønt lys. Han hoppet 145,5 meter.
– Jeg gledet meg ikke til å hoppe etter det. Man blir redd for hva som kan skje. Det er kjipt å lande flatt i 120 kilometer i timen eller hva det er. Det har ikke jeg lyst til, sier Halvor Egner Granerud til Viaplay.

Norsk seier

Det norske laget stilte med en sterk kvartett bestående av Anna Odine Strøm, Marius Lindvik, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud, som til sammen sørget for seier med 450,6 poeng. Det skilte 35,5 poeng ned til Østerrike på 2. plass. 5,3 poeng etter der igjen kom Tyskland.
Anna Odine Strøm stilte først for Norge og hoppet 135 meter. Hun ga nordmennene et godt utgangspunkt og sørget for 107,9 poeng men måtte dele førsteposisjonen med det japanske laget. Yuki Ito hoppet 154,5 meter, men slet i landingen.
Etter hoppene fra herrene i pulje to ble det ingen deling av 1. plassen. Marius Lindvik hoppet lengst av utøverne og svevde ned til 145 meter og en sammenlagt ledelsen på 223,7 poeng.
Silje Opseth var tredje nordmann ut og hoppet 130 meter. Med 92,7 poeng kunne hun dytte nordmennene opp til førsteplassen med en sammenlagt poengsum på 316,4, og Norge hadde dermed 14,7 poeng ned til 2.-plasserte Tyskland.
Granerud dro seg som nevnt ned til 145,5 meter og la på den samlede poengsummen med 134, 2 poeng.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame