Populære sporter
All sport
Vis alt

Granerud ble stresset underveis i svevet: – Jeg tenkte på alle overskriftene

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 05/02/2023 klokken 18:10 GMT+1

Halvor Egner Granerud viser kjempeform foran VM i Planica. Søndag vant han sitt fjerde strake verdenscuprenn da han igjen var best i tyske Willingen.

Halvor Egner Granerud

Foto: AFP

Daniel-André Tande leverte også en kjempekonkurranse søndag og ble nummer tre. Etter at han røk ut i første omgang lørdag, slo Kongsberg-hopperen kraftig tilbake med svev på 141,5 og 137 meter. Det var hans 27. pallplass i verdenscupen.
– Det var fryktelig moro. Jeg kjenner at andreomgangen ikke er like fin som den første, men det var veldig godt å se at jeg landet nær den grønne streken og hadde en sjanse på pallen, sa Tande til Viaplay.
– Det har vært en veldig trå sesong. Jeg har jobbet beinhardt for å komme tilbake, fortsatte han.

– Største verdenscupseier noensinne

Granerud sikret seieren med hopp på 147,5 og 142 meter. Han har vunnet alle de fire siste individuelle konkurransene i verdenscupen. Granerud omtaler søndagens seier som hans største i verdenscupen.
Han var imidlertid nervøs underveis i sistehoppet.
– Andrehoppet var litt «sketchy». Jeg ble litt stresset i den første flyfasen. Det gikk ekstremt sakte og jeg tenkte på alle overskriftene om at jeg rotet vekk enorm ledelse etter første omgang, men i stedet ble det vel min største verdenscupseier noensinne, sa Granerud.
Japanske Ryoyu Kobayashi tok annenplassen, hele 20,7 poeng bak Granerud. Tande var 3,1 poeng bak der igjen.

22 seirer

Lørdag tok Granerud seieren foran Anze Lanisek i Willingen. Asker-hopperen har vunnet ni renn denne sesongen. Søndagens seier var hans 22. triumf i verdenscupen.
Granerud og Tande var best i kvalifiseringen foran søndagens renn.
Johann André Forfang ble nummer 22 med svev på 125,5 og 126,5 meter, mens Kristoffer Eriksen Sundal hoppet 117 og 132 meter. Han endte på 24.-plass.

Lindvik skuffet

To nordmenn røk ut i den første omgangen. Marius Lindvik fikk det tøft og hoppet 110,5 meter, mens Bendik Jakobsen Heggli landet på 104 meter.
Fredrik Villumstad røk ut i kvalifiseringen med et hopp på 103 meter.
25. februar venter normalbakkekonkurransen i VM i slovenske Planica. 4. mars er det renn i stor bakke. Det gjenstår noen verdenscuprenn før den tid.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame