Innen tre uker vil det bli klart hvilke fem hoppere som skal representere Norge under OL i Sør-Korea i februar. Den siste fristen for uttaket er 23. januar.
Landslagstrener Alexander Stöckl sier følgende ligger til grunn for den kommende avgjørelsen:
– Helhetsvurderingen med tanke på utviklingen er den viktigste, om det er en positiv eller negativ tendens. I tillegg kommer det vi vet om utøverne fra de siste årene. Det er mange ting som spiller inn, forklarer Stöckl til Eurosport.no.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
Ingen av de norske hopperne gjorde seg bort i onsdagens kvalifisering i Innsbruck, og landslagsledelsen oppnådde målet ved at samtlige seks hoppere kvalifserte seg, noe som gjør at det er gode muligheter for å kjempe om en topplassering torsdag ettermiddag.

Granerud frykter OL-plassen ryker

Stöckl har på mange måter et luksusproblem med tanke på at seks hoppere presterer jevnt i toppen. Yngstemann blant de norske, 21 år gamle Halvor Egner Granerud, er ærlig på at frykter at han kan bli den som ofres.
– Jeg har lyst til å være med, men det er en gang slik at vi er seks stykker som hopper veldig bra nå. Jeg er den dårligste norske på 21. plass i verdenscupen sammenlagt, så det skal en del til for å være med, rett og slett fordi vi er et godt lag, sier Granerud til Eurosport.no.
– Jeg skal prøve å levere så mange gode hopp som mulig, så får vi se hva som skjer.
– Hvordan er magefølelsen basert på det du har prestert den siste tiden?
– Jeg vil vel si at jeg akkurat nå ikke hadde vært med, tror jeg. Selv om jeg tror jeg kunne hatt noe der å gjøre.
Daniel-André Tande, som er et av Norges sikreste kort, kommer med oppmuntrende ord til lagkompisen som før jul fikk en 5. plass i sveitsiske Engelberg.
– Halvor har ekstremt mye god hopping i seg. Jeg synes det først og fremst er ekstremt morsomt at han har begynt å vise det oftere på dette nivået med sin første topp ti-plassering, og han begynner å hoppe stabilt topp 15. Jeg håper han kan fortsette utviklingen sin og gi alle på laget en skikkelig fight, sier Tande.

Står trolig mellom Granerud og Stjernen

Utøverne Granerud tilsynelatende konkurrerer mot om en OL-plass er Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Johann André Forfang, Robert Johansson og nevnte Tande. Blant disse ligger Granerud dårligst an i verdenscupen, mens Stjernen er nest sist av de seks nordmennene.
– Det ser ut som det står mellom Stjernen og meg fordi vi er de to dårligste akkurat nå. Vi er ganske gode, men vi er dårligst, sier Granerud med et smil.
Stjernen er ikke overbevist om at det til slutt vil være en av de to som får et nei fra landslagsledelsen, og tror det er igjen nok tid til å overbevise Stöckl og co.
– Jeg vet vi begge er gode nok til å være med å kjempe i toppen. Jeg tror ikke det kun står mellom oss, slår Stjernen fast til Eurosport.no.

Vil ikke sammenligne med VM-vrakingen

Skulle det likevel ende med at Granerud vrakes, vil det ikke være første gang. Før VM i Lahti hadde unggutten et håp om å få en billett, men i stedet var det Tom Hilde som fikk tommel opp.
– Det var ikke så innmari vondt fordi jeg ikke hadde noe i et VM å gjøre. Det hadde vært gull erfaring å være der, men jeg hadde ikke vist noen hopp som var gode nok. Det har jeg nå. Det vil være en litt annen situasjon, så jeg vil ha mye større grunn til å bli skuffet, mener han.

Mener noen er trygge

Stöckl er klar på at kabalen er i ferd med å gå opp, men at fortsatt mye kan skje de neste ukene.
– De som har prestert bra frem til nå er så å si klare. Det er ganske enkelt, sier han.
– Vil du si noen navn?
– Det er bare å ta listen fra toppen og nedover, så ser du at det er to mann der som har vært ekstremt bra frem til nå. Det er så enkelt som det.
I verdenscupen er det Tande som har vært Norges klart beste denne sesongen med sin 4. plass (383 poeng). Deretter følger Forfang på 7. plass med 320 poeng, mens Fannemel er på 8. plass, riktignok 55 poeng bak. Sammenlagt i Hoppuka er det imidlertid Forfang og Fannemel som har gjort det best av de norske.
Landslagstreneren er klar på at det er utfordrende valg å ta ut troppen, og understreker at det er flere renn igjen som kan få påvirkning. Deriblant skiflyging, noe det kan bli aktuelt å ta med i vurderingen.
Likevel må Granerud og Stjernen gjøre opp om den siste OL-billetten slik det står nå.
– I øyeblikket kjemper de to om den siste plassen. Ting kan endre seg fort, sier Stöckl.
Se det tredje rennet fra Hoppuka på Eurosport Player og Eurosport 1 fra 13.30!
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46