Populære sporter
All sport
Vis alt

Blir tilskuer hele OL – hylles av sjefen

Jonas Moen Rye

Publisert 17/02/2018 klokken 16:53 GMT+1

Anders Fannemel får etter alle solemerker ikke hoppet en eneste konkurranse i OL, men hoppsjefen mener hans tilstedeværelse likevel er helt vesentlig.

Anders Fannemel

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no): De norske hopperne leverte nok en gang strålende laginnsats da Robert Johansson tok bronse i lørdagens storbakkerenn i PyeongChang.
Samtlige fire var innenfor topp syv, noe som lover svært godt foran søndagens lagkonkurranse. Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann Andre Forfang og nevnte Johansson blir ifølge hoppsjef Clas Brede Bråthen også kvartetten som får tillit søndag.
– Vi skal ikke foregripe altfor mange begivenheter, men det ville vært meget spesielt hvis vi endrer på laget. Da må det skje noe spesielt, sier Brathen til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen

Ny dag på tribunen

Det betyr at Anders Fannemel etter alle solemerker også da vil måtte se et hopprenn fra tilskuerplass, og går dermed gjennom OL uten å ha hoppet en eneste konkurranse. Bråthen trekker likevel frem Fannemels tilstedeværelse under OL som svært viktig for norsk hoppsuksess.
– Vi har en ordentlig god femtemann og, så har bidratt til tross for at han nå opplever en av sine mest skuffende perioder som skihopper, sier han.
Hoppsjefen roser 26-åringen for sine holdninger og hvordan han takler den tunge motgangen det å reise til et OL uten å få delta i konkurranse er.
– Anders har vært helt fantastisk i perioden etter at han fikk beskjed om at han ikke skal hoppe, så han får også ta sin del av æren for at vi har et sterkt lag, sier Bråthen.
Saken fortsetter under videoen

Utsatt posisjon

Sammen med Fannemel er det Stjernen som har hatt den mest utsatte posisjonen i laget, og duoen har hoppet langt flere treningshopp enn resten for å bevise at de fortjener en plass på laget.
– I storbakken var det greit, men i normalbakken var det kanskje litt heftig med to økter om dagen, men det måtte til når jeg kom til OL i ganske dårlig form. Jeg er fornøyd med at jeg har klart å hoppe meg i bedre og bedre form, så jeg skal vel være glad for at jeg har fått de hoppene jeg har fått, forklarer Stjernen.
Trønderen erkjenner at det har tappet energi, men er klar på at det er bedre enn alternativet.
– Det koster litt, men alternativet hadde vært ikke å være her i det hele tatt, så det er sunt at det er bra konkurranse i laget. Det viser at når vi er med så er vi der oppe hele gjengen, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame