Kvandal falt etter å ha landet på 88 meter. Hun fra båret bort og sendt til sykehus. Ungjenta, som hoppet 89,5 meter i 1. omgang, endte på 15.-plass.
Hopperen fra Mosjøen tok seg til kneet etter uhellet, som skjedde i overgangen fra bakken til sletta.
Hopp
Tande flyttet til Ahus
03/04/2021 PÅ 10:10
Etter planen skal Kvandal dra til junior-VM, mens de andre norske hopperne skal videre til neste verdenscuprenn i rumenske Rasnov. Om tre uker er det også VM i Oberstdorf.
– Vi gir beskjed når vi vet noe mer, men det tar nok litt tid, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen i en SMS til NTB.

Nytt pallbesøk

Silje Opseth tok søndag sin annen strake tredjeplass i verdenscupen. Hun hadde 85,5 meter i sitt første svev, men slo av én meter i finalen. Det holdt likevel til en ny tur på verdenscuppallen i Østerrike.
Hun ble slått med 10,6 poeng av japanske Takanashi. Etterpå handlet det meste om Kvandal.
– Det var ikke noe god følelse å sitte igjen på toppen og se at lagvenninnen din falle. Vi må bare krysse alt vi har av fingre og tær for at det gikk bra, sa Opseth til TV 2.

Fælt

Maren Lundby, som så vidt er tilbake etter en kneskade, var også preget etter rennet. Uten Kvandal i VM vil Norges gullsjanse i kvinnenes lagkonkurranse være betydelig svekket.
– Det er skikkelig fælt når sånne ting skjer. Fra det jeg kunne se, var hun bevisst i alle fall. Hun hadde skikkelig vondt, så hun sa ikke så mye, fortalte Lundby.
Takanashi vant søndagens renn etter hopp på 89 og 92,5 meter. Hun hadde et forsprang til Opseth på 1,5 poeng før finalen. Nika Kriznar fra Slovenia tok seg til slutt forbi den norske hopperen på resultatlistene.
Det var Takanashis 59. verdenscupseier.
Lundby ble nummer fem etter svev på 89 og 88 meter. Hun var 14,4 poeng bak vinneren. Anna Odine Strøm hoppet 84,5 og 80,5 meter og hadde dårligst forhold av samtlige i begge omgangene. Hun avanserte fra 4.- til 11.-plass.
Strøm ble diskvalifisert i lørdagens renn.
Med 79,5 meter slo Thea Miryan Bjørseth av fire meter i finalen. Det holdt til 30.-plassen.
(©NTB)
Hopp
Tande tilbake i Norge: – Det går etter forholdene veldig bra
02/04/2021 PÅ 16:30
Hopp
Tande flyttes fra intensivavdelingen: – I de aller beste hender
31/03/2021 PÅ 09:49