Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmennene langer ut etter bingo-renn: – Latterligste jeg har vært med på

Joakim Opphus

Oppdatert 16/03/2023 klokken 19:06 GMT+1

Vinden ble den store X-faktoren i Raw Air-rennet på Lillehammer. Flere av de norske hopperne var kraftig irriterte over de utfordrende forholdene etter rennet. Halvor Egner Granerud taklet vinden best av nordmenne og økte sin ledelse i sammendraget.

Johann André Forfang

Foto: NTB

En kraftig vind gjorde det ekstremt vanskelig for hopperne i Raw Air-konkurransen på Lillehammer. Polske Dawid Kubacki taklet forholdene best og stakk av med seieren.
Halvor Egner Granerud landet på 133 meter i førsteomgang og 131,5 meter i andreomgang og endte til slutt som nummer seks.
Nordmannens argeste konkurrent i Raw Air-sammendraget, Stefan Kraft, ble et offer for bakvinden i andre omgang og landet på 113 meter og tapte poeng til Granerud, som leder Raw Air før konkurransen avsluttes i monsterbakken i Vikersund.
Granerud følte med sin rival etter rennet. Til TV 2 sier at han ikke følte selv at han trakk noe «heldig lodd», men at det var ikke like ille som da Kraft hoppet.
Anze Lanisek ble nummer to på Lillehammer og passerte Kraft i sammendraget.
Plutselig mot slutten av konkurransen begynte vinden å skifte retning og noen heldige hoppere - Markus Eisenbichler, Ryoyu Kobayashi og dagens vinner Kubacki - slo til med lange svev.
Eisenbichler hoppet hele 146 meter og ble nummer fire til slutt. Daniel Tschofenig ledet etter første omgang, men falt ned til en 3. plass.

Irriterte nordmenn

Flere av de norske hopperne reagerte kraftig etter rennet på Lillehammer. Både Marius Lindvik og Robert Johansson kom ikke til finaleomgangen. Ironien og de syrlige kommentarer i retning juryen kom tett og ofte.
– Jeg ble tatt av vinden. Det er nydelig å få masse minuspoeng for masse sidevind, sa Robert Johansson ironisk til TV 2.
Lindvik var tydelig frustrert etter sitt hopp i førsteomgang og mente han burde blitt tatt av bommen.
– Kan man ikke bare vente? Ta meg av bommen? De har jo tid til det? Det er for dårlig rett og slett, sa en opprørt Lindvik.
Johann André Forfang kom seg med til finaleomgangen i OL-bakken fra 1994, men der ble også han tatt av vinden.
– Jeg har aldri vært så sjanseløs i et hopp noensinne. Jeg har aldri kjent så mye bakvind over kulen noen gang. Det er det latterligste jeg har vært med på, sa mildt sagt forbanna Forfang til TV 2 før han avsluttet intervjuet med:
– Det koker. Jeg må gå.
Kristoffer Eriksen Sundal derimot imponerte i Lysgårdsbakken og fikk med seg en oppløftende 9. plass. Han hoppet 130 og 129 meter.
Forfang ble nummer 16, mens Daniel-André Tande ble nummer 19 etter et svakt sistehopp. Kongsberg-hopperen sendte to ironiske tomler i været da han landet på 115 meter. Benjamin Østvold ble nummer 23
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame