Det ble et høydramatisk i det tredje hopprennet i Bergiselbakken. Verdenscuplederen og andremann i sammendraget i Hoppuka, Richard Freitag, fikk problemer etter landing, stupte over skiene og gikk rett i bakken.
Der ble han liggende og fikk litt behandling før han gikk ut av bakken for egen maskin. Selv om han tok seg så vidt til finalen, valgte han ikke å hoppe og ble fraktet vekk fra bakken i en ambulanse. Det betyr at Hoppuka er ødelagt for Freitag. At skiene til tyskeren ikke slo seg ut fikk Eurosports hoppekspert, Anders Bardal, til å reagere.
Hopp
Bråthen-saken havner i retten
23/09/2021 PÅ 14:55
– Det så ikke bra ut. Det som er skummelt er at skiene løser seg ikke ut. Da er det lett å få en vridning, sa Bardal.

Stoch uslåelig – opptur for Tande

For Kamil Stoch er uslåelig i Hoppuka så langt. Polakken hadde en solid ledelse ned til Daniel Andrè Tande og Markus Eisenbichler før andre omgang og leverte et nytt solid hopp. Stoch landet på 128,5 og sikret seg den tredje seieren i Hoppuka. Etter Freitags fall skal det mye til om han roter vekk sammenlagtseieren på 64,5 poeng ned til tyske Andreas Wellinger.
– Han er i en egen klasse, kommenterte Eurosports Jørn Sundby.
Tande leverte et nytt solid hopp og landet på 125 meter. Det holdt til en 2. plass og en solid pallplass.
– Dette var morro. Jeg føler at andreplass absolutt er innenfor i dag. Jeg har fortsatt mer å gå på, men jeg hadde ikke forventet dette eller Oberstdorf eller Garmisch-Partenkirchen, sier Tande til Eurosport.
Nå kan nordmannen ende på pallen sammenlagt. Tande er fjerdemann i sammendraget.
– Nå har han virkelig funnet formen, sa Eurosports hoppekspert Kjetil Strandbråten.
Andreas Stjernen klinket til med 127 meter i andre omgang og hoppe seg opp fra en 16. plass til en 4. plass.

Fannemel: – Noe som ikke stemte

Anders Fannemel var beste norske i sammendraget før torsdagens renn. Nordmannen skuffet i det første hoppet med 188 meter, men la på en meter i andre omgang og hoppet seg opp flere plasser. Etter det første hoppet var Fannemel skuffet.
– Det er et eller annet som ikke stemte helt. Det er det jeg kan si nå. Jeg er usikker. Det er mulig jeg ikke treffer litt. Jeg er litt usikker, sa Fannemel til Eurosport.no.
Hopp
Tande flyttet til Ahus
03/04/2021 PÅ 10:10
Hopp
Tande tilbake i Norge: – Det går etter forholdene veldig bra
02/04/2021 PÅ 16:30