Kamil Stoch har nå overtatt ledelsen i hoppuka sammenlagt etter å ha vunnet rennet i Bergiselbakken. Den polske stjernen var i helt egen klasse med hopp på 127,5 og 130 meter.

Det gir også en stor ledelse i hoppuka sammenlagt.

Hopp
Lindvik hopper – utskrevet fra sykehus etter tannmarerittet
04/01/2021 PÅ 20:17

Slovenske Anze Lanisek og polske Dawid Kubacki ble henholdsvis nummer to og tre.

Granerud har vært stabiliteten selv denne sesongen, men søndag lyktes han ikke i det første hoppet i det som ble et dramatisk hopprenn i Bergiselbakken. Under ujevne forhold landet Asker-gutten på bare 116,5 meter. Det ga 29.-plass etter første omgang.

Deretter fortsatte dramaet for 24-åringen, som fikk det travelt med å komme seg opp på toppen igjen. Granerud hadde siste startnummer i første omgang og nest første i den andre.

Pausen ble dermed kort og svært hektisk.

Geiger-trøbbel

Foran søndagens renn ledet Granerud hoppuka med fire poeng på tyske Karl Geiger. I Innsbruck fikk også Geiger trøbbel. Tyskeren landet på 117 meter i første omgang og fortvilte i likhet med sin norske rival. Han var med det nummer 30.

I annen omgang hevet både Geiger og Granerud seg kraftig med henholdsvis 128,5 og 127,5 meter. Det ble imidlertid tungt å hente inn mye av det tapte i sammendraget.

Robert Johansson har slitt med å ta ut sitt makspotensial under hoppuka. Det første hoppet i Bergiselbakken føyde seg inn i den trenden. 123 meter ble imidlertid til 127,5 meter og 12.-plass etter finaleomgangen.

Dermed ble lillehamringen beste nordmann i Bergiselbakken.

Daniel-André Tande har levert hopp av svært varierende kvalitet under årets hoppuke. Etter 128 meter i finaleomgangen søndag knyttet imidlertid Kongsberg-gutten neven, tydelig fornøyd. Med 121 meter i første omgang holdt det til 14.-plass i rennet.

Han plasserte seg dermed foran Granerud.

Tungt for Forfang

Johann André Forfang fikk en solid opptur med god hopping i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, men søndag lyktes ikke tromsøværingen like godt.

123 meter i første omgang ga avansementet til finaleomgangen som såkalt «lucky loser». Der ble det 122 meter, hvilket ga 25.-plass til slutt.

Sander Vossan Eriksen måtte se langt etter plass i finaleomgangen etter 111 meter i sitt første hopp i Bergiselbakken.

(©NTB)

Hopp
Granerud nummer to i nyttårshopprennet – overtok ledelsen i hoppuka
01/01/2021 PÅ 16:08
Hopp
Lindvik mister nyttårshopprennet – må gjennom tannoperasjon
31/12/2020 PÅ 12:51