Populære sporter
All sport
Vis alt

Granerud-hopp forbløffet landslagssjefen: – Veldig overrasket

Joakim Opphus

Oppdatert 07/01/2023 klokken 09:28 GMT+1

Norges landslagssjef Alexander Stöckl kunne juble for Norges første hoppuke-seier på 16 år. Etter seieren innrømmet han at Halvor Egner Granerud sitt andre svev i Bischofshofen overrasket han.

Granerud til Discovery etter hoppuke-triumfen: – Så stolt av meg selv

26-åringen vant tre av fire renn og tok en meget fortjent seier til slutt, men landslagssjef Alexander Stöckl ble likevel overrasket over den imponerende psyken til sin elev når det gjaldt som mest.
I sisteomgangen i Bischofshofen - med et enormt press på sine skuldre - klinte han til med et hopp på hele 143,5. Det var det lengste hoppet av samtlige i hele hoppuka. Det lot Stöckl seg imponere av.
– Spesielt det siste hoppet var fantastisk. At han han klarer under dette presset med en avsatt lavere og levere det lengste hoppet, det er utrolig. Jeg er veldig overrasket faktisk og veldig imponert, sa Stöckl til Discovery etter rennet i Bischofshofen.

Større enn sammenlagt?

Granerud var naturligvis også veldig glad da han snakket med Discovery etter seieren.
– Det er så utrolig. Å kunne oppleve dette innen idretten er utrolig. Hoppuka er spesiell og kommer alltid til å være spesiell. Følelsene blir så mye mer fremtredende i hoppuka. Du føler virkelig presset i denne konkurransen, og at jeg har klart å levere så stabile og gode hopp på det nivået jeg har gjort... jeg er så stolt av meg selv, sa den ferske hoppukevinneren til Discovery.
– Hvordan rangerer du denne triumfen sammenlignet med sammenlagtstittelen for to år siden?
– Når det kommer til opplevelsen av å vinne så var dette bedre. For to år siden ble flere renn avlyst og jeg vant sammenlagt liggende i min egen seng med covid-19. Så dette er en bedre følelse akkurat nå. Jeg tror det er vanskeligere å vinne sammenlagtskula, men det er uansett to av de vanskeligste konkurransene å vinne i hopp og nå har jeg klart å vinne begge to. Det er jeg veldig glad for.
Se intervjuet med Halvor Egner Granerud i toppen av saken. Saken fortsetter under videoen.
picture

Første norske på 16 år – her hopper Granerud til seier

Lettelse

Stöckl sier at seieren er en stor lettelse, ikke bare for han, men for hele laget og norsk hoppsport.
– Jeg er veldig lettet. For meg er det enda bedre å se på alle rundt som har lagt ned så mye arbeid for dette. Trenere, servicepersonell, folkene som lager draktene og de der hjemme som trener og jobber med barn og unge skihoppere, alle er glade i dag. At vi klarte å gjøre så mange mennesker glade, det er det jeg er mest glad for.
– Det er 16 år siden forrige seier, så dette var veldig viktig for å vise at vi fortsatt er en av de beste hoppnasjonene, selv om vi er en liten nasjon. Jeg håper dette vil få flere barn til å begynne med skihopping igjen, sa en glad Stöckl.
Se intervjuet med Alexander Stöckl under.
picture

Inspirert Stöckl: – Håper dette vil få flere barn til å begynne med skihopping igjen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame