Populære sporter
All sport
Vis alt

Sterke konkurrenter mister OL: – Bare fryktelig synd

Publisert 02/02/2022 klokken 21:43 GMT+1

Flere kvinnehoppere i verdenstoppen mister OL etter coronasmitte. De norske kvinnene har holdt seg friske og er nå på plass i Beijing.

Silje Opseth.

Foto: NTB

– Førsteinntrykket av landsbyen er veldig bra. Jeg føler vi bor bra og får bra mat. Så langt er alt bra, sier Opseth til Discovery etter ankomst i Beijing og en kjølig busstur til endedestinasjonen.
Den norske leiren har et eget treningsrom som Opseth fikk inspisert tidlig.
– Det betyr at jeg får gjort det jeg har tenkt å gjøre, så det lover godt, sier Opseth.
Men det blir også en viktig balanse mellom å gjøre forberedelsene sine og samtidig unngå kontaktpunkter og smitte.
Flere konkurrenter har allerede testet positivt og mister OL.
Tirsdag ble det bekreftet at den østerrikske verdenscuplederen Marita Kramer mister OL etter påvist koronasmitte, og onsdag måtte Jacqueline Seifriedsberger akseptere samme skjebne.
– Jeg synes det er veldig kjedelig. Jeg tror de aller fleste ønsker vi hadde vært denne situasjonen foruten. Et OL uten noe annet enn sportslig fokus. Vi har vært i denne situasjonen i to år nå, og må egentlig bare ta det som det kommer og krysse fingrene for at det går bra, sier Opseth, som helst også skulle sett de koronasmittede østerrikske konkurrentene på bommen når lekene starter.
Sett denne?
picture

Offensiv før OL: – Jeg går for individuelt OL-gull

– Jeg synes egentlig bare det er fryktelig synd. Jeg vet ikke om det finnes ord for å beskrive hva de antagelig sitter med nå. Jeg kan se for meg at hvis det hadde vært meg, og bank i bordet for at det ikke skjer, så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Det er fryktelig kjedelig og jeg føler så veldig med dem, sier Opseth.
Selv føler hun seg på rett kurs, selv etter noen «halvdårlige» konkurranser.
– Jeg føler jeg var på på sporet av noe i Wellingen og hadde noen bra økter hjemme før det. Selv om resultatene uteble føler jeg jeg at hoppingen var veldig i nærheten, og det er noe jeg kan bygge videre på. Så blir det spennende å teste bakken i morgen, avslutter Opseth.
Sett denne?
picture

– Bare mormor som husker at jeg var med i forrige OL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame