Snaue fire uker før OL braker i gang i den kinesiske hovedstaden, er det fortsatt spenning rundt hvilke norske hoppere som skal vende nesen østover mot OL-byen i starten av februar.
Mandag presenteres, etter alle solemerker, Norges hopptropp, men allerede nå presenterer Discoverys ekspert, Kjetil Strandbråten, hvilke utøvere han mener vi vil se med flagget på brystet i de kinesiske hoppbakkene.
Beijing 2022
58 år siden sist: Gjenopplev Lindviks OL-bragd
20/02/2022 PÅ 10:54
– På herresiden er det relativt enkelt. Der har vi fem hoppere som virkelig utmerker seg, mener Strandbråten.

Dette er ekspertens OL-tropp:

Marius Lindvik:

Marius har virkelig imponert meg med utviklingen sin den siste tiden og er en ordentlig tøff hopper. Han leverte også svært godt hele hoppuka, hvor han pusher (Ryoyu) Kobayashi på sine beste hopp. En skikkelig friskus med andre ord, som banker til og tar mest risk av alle de norske hopperne.

Halvor Egner Granerud:

Halvor viste potensialet sitt i fjor, mens i år har han slitt litt med det tekniske. Derimot begynner det å stabilisere seg, og han havner høyt på listene selv om han ikke helt har fått tatt ut sitt beste.

Robert Johansson:

Robert hopper godt på ski og har vært på det jevne innenfor topp 10 i år. Derimot mangler han kanskje de hoppene som tar helt av. Han klarte det under hoppuka i Oberstdorf, så får han hoppet mer på det nivået så kommer det.

Daniel Andrè Tande:

Er etter min mening så er Daniel den som er nærmest suverene Kobayashi når han hopper på sitt beste. Han har et enormt høyt potensiale, og bare det han viser så tidlig etter den grusomme skaden sin, det sier sitt. Daniel har enkelte hopp som er helt i toppen, men han trenger nok litt mer tid før vi ser han tilbake i gammel storform. Du ser at han ikke tar like mye risk i alle hoppene, noe som også er veldig forståelig.

Johann André Forfang

Forfang har vært litt svakere i år enn vi er vant med å se han. Han er litt sårbar på teknikken, og er avhengig at han treffer bra der. Men han har noen gode enkelthopp, men har ikke helt klart å følge opp med to gode omganger. Fortsatt en vei å gå før vi får se han på sitt høyeste nivå, men det er heldigvis fortsatt noen uker igjen til OL.
- Hun kan overraske
På kvinnesiden skal totalt 40 utøvere fra ulike nasjoner reise til Kina. Her har Norge i utgangspunktet fire kvoteplasser. Tross at forhåndsfavoritt før sesongen, Maren Lundby, har valgt å stå over årets mesterskap, mener Strandbråten de øvrige plassene på Norges OL-lag er ganske klare.
(Kun tre utøvere på denne liten sett utfra deltakelse i verdenscupen)

Silje Opseth:

Silje startet sesongen veldig bra og står også med tre pallplasseringer så langt i år. Derimot har Silje vært litt mer varierende, men har flere gode enkelt hopp.

Norges nye OL-håp vil levere i fraværet av Lundby

Anna Strøm:

Anna har tatt steget i riktig retning denne sesongen, og ligger på en foreløpig 12. plass på verdenscuprankingen. Derimot sliter hun med å komme seg høyere opp enn topp 10, men hun har hatt en veldig positiv utvikling så langt i år.

Thea Minyan Bjørseth:

18-åringen fra Toten er en meget frisk hopper med en svært høyt potensiale. Hun er kanskje en av de tøffeste jentehopperne i gamet, men har dessverre ikke greid å utvikle seg så mye som forventa i fjor. Derimot har hun vært bedre i det siste og holder en rett formkurve i forhold til OL. Fortsetter hun på den kan hun overraske i Beijing.
Beijing 2022
Så nærme var Norge medalje: – Fryktelig kjedelig
14/02/2022 PÅ 18:51
Beijing 2022
Fra gulljubel til nedtur: – Det er mye som skjer oppe i hodet hans
14/02/2022 PÅ 13:46