Med 135 meter forbedret totningen sin ferske bakkerekord fra fredagens kvalifisering. Da noterte hun 134 i den japanske storbakken.
Lundby var bare nummer sju etter sitt første svev på 105 meter, men da hadde hun kriseforhold. Teknisk var det på ingen måte svakt levert av den norske OL-mesteren.
– Man blir litt paff når man nærmest ikke har mulighet til å komme over kulen. Å være den eneste som får bakvind er ikke noe kult, men det viktigste er at jeg ser ut til å utklasse resten med gode hopp som i 2. omgang, sa Lundby til berkutschi.com.
Hopp
Enighet i hoppkonflikten: Bråthen får ny rolle
21 TIMER SIDEN
– Jeg er veldig godt fornøyd med prosessen, så får jeg håpe på litt likere forutsetninger i konkurransene framover, sa hun videre.

4,2 bak

Med langt mer rettferdige forhold i finalen viste Lundby virkelig sitt potensial. Der var ingen i nærheten av å matche 24-åringen, men østerrikske Daniela Iraschko-Stolz og Juliane Seyfarth fra Tyskland tok de to første plassene takket være forspranget de hadde etter 1. omgang.
– Det er et godt hopp. Jeg har ikke noe mer å si om det, annet enn at svevet gir selvtillit, og det er det viktigste jeg tar med meg fra dagens renn, sa Lundby om bakkerekordhoppet.
Iraschko-Stolz vant med 0,5 poengs margin, mens det var 4,2 poeng ned til Lundby. Før finaleomgangen var avstanden mellom østerrikeren og Bøverbru-jenta på 22,9 poeng.
I den første omgangen forverret forholdene seg drastisk i de sekundene det tok fra Lundby slapp bommen til hun hoppet ned storbakken. Plutselig ble det skikkelig bakvind, og det ødela totalt for totningen.

Venter videre

Etter 135 meter i finalehoppet viste hun en tommel opp, men det var samtidig lett å se hvor frustrert hun var over at hun fikk seierssjansen ødelagt.
Lundby vant nesten alt i verdenscupen forrige sesong. I vinter venter hun fortsatt på sin første seier, men den norske hoppdronningen har vært på pallen i fem av sju renn.
Anna Odine Strøm hoppet seg opp to plasser og ble nummer ni i lørdagens renn. Hun hadde hopp på 112 og 113 meter. Deretter fulgte Silje Opseth på 18.-plass, som var én plassering ned fra 1. omgang. Hun landet på 103 og 108 meter i HS137-bakken.
(©NTB)
Hopp
Ønsker mistillitsforslag mot skistyret
17/10/2021 PÅ 10:32
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
14/10/2021 PÅ 19:56