Absurde scener under Norge - Sør-Korea: – Dette er latterlig

Noah Waag

Oppdatert 03/12/2023 klokken 22:34 GMT+1

Thorir Hergeirssons Norge hadde få problemer mot Sør-Korea søndag kveld, men én spesiell situasjon huskes godt fra kampen.

Sør-Korea-trener Henrik Signell fikk reaskjoner for spesielt grep under landskampen mot Norge.

Norge - Sør-Korea 33 - 23
Norge var allerede før søndagens gruppespillskamp klare for hovedrunden i håndball-VM, men sparte likevel ikke på kruttet mot Sør-Korea.
Asia-mesteren, som tapte åpningskampen på straffekast mot Østerrike, er på ingen måte blant favorittene til årets VM, slik de var for bare få år siden.
Norge slo gjestene 33 - 23.

– Nitrist

I starten av kampen utspilte det seg meget spesielle scener, som fikk Viaplays håndball-kommentator Daniel Høglund til å reagere.
– Dette er latterlig. Skal vi fortsette å sitte å se på dette her da, sa kommentatoren i full fortvilelse underveis i kampen.
Reaksjonene kom etter at Sør-Korea valgte å ta ut keeper i angrep for å spille ett 7 mot 6 overtall. Vurderingen, som viste seg å være meget utaktisk, resulterte i hele tre baklengs i åpent mål for Sør-Korea på rappen. Alle målene ble scoret av Ingvild Bakkerud som bare ble stående å ta imot og sende ballen i mål fra egen halvdel.
En VAR-situasjon sørget for at det ikke ble en fjerde, da ballen ble dømt ute.
– Jeg vet ikke hvordan jeg skal si dette her, men det er ingen i verden som gidder å se på håndball der det kastes i åpent mål. Det er nitrist. Det er en så latterlig utvikling av sporten at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, fortsatte Høglund.

Lunde tilbake

20 år og én dag etter sin mesterskapsdebut i 2003, var Katrine Lunde tilbake i spill etter over en måneds pause på grunn av en lyskeskade.

Katrine Lunde var tilbake med ett smell søndag.

Det har vært en hektisk prosess med flere involverte for å få Lunde tilbake i slag i tide til å kunne bli en faktor i nok et mesterskap.
Mot et sørkoreansk lag langt unna den toppkvaliteten asiatene hadde tidligere, sikret Lunde seg en fin smak av VM med flere redninger og en god gjennomkjøring i vel 50 minutter.
Norge ledet 20-11 ved pause og behøvde ikke overanstrenge seg på vei mot den tredje seieren hittil i VM. Camilla Herrem fortsatte suksessen på hjemmebane og ble norsk toppscorer.
Mandag flyr det norske laget til Trondheim i et charterfly og til neste fase av tittelforsvaret.
Lunde er tidenes mestvinnende norske landslagsspiller med to OL-gull, to-VM-titler og seks EM-trofeer.