Populære sporter
All sport
Vis alt

Raste etter klokkesvikt: – En skandale

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 16/12/2023 klokken 04:41 GMT+1

Med kun sekunder igjen på klokken, forsvant plutselig tiden fra hallen i Herning. Hendelsen har fått flere til å reagere.

Semifinalen mellom Norge og Danmark ble stoppet i flere minutter etter at klokkesystemet sluttet å fungere.

Foto: NTB

Det manglet ikke på dramatikk i semifinalen mellom Danmark og Norge. Etter to omganger stod det uavgjort, og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner.
Samtidig som spenningen var på topp, ble kampen avbrutt i flere minutter på stillingen 28-27 til Norge.
Årsaken var at klokkesystemet sviktet.
Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tatt i bruk et nytt klokkesystem. Det har vært problemer med systemet tidligere i mesterskapet, og fredag skjedde det igjen.
– Hvordan er det mulig? Det er ikke til å tro. Hvor vanskelig kan det være? Systemet skal ikke sende en rakett til månen. Det skal ta tiden og det skal telle mål. Det er helt utrolig, utbrøt Viaplay-kommentator Daniel Høglund.
– Det er en skandale, fortsatte kommentatoren.

Danske reaksjoner

Det var heller ikke bare nordmennene som lot seg irritere av svikten. Hos danskene, som i tillegg gikk tapende ut av duellen, var det også en del frustrasjon å spore.
– Jeg har aldri sett noe lignende! Det er en stor skandale. Det verste er at det er andre gang det skjer under dette VM, sa danske B.T. sin håndballkommentator, Johnny Wojciech Kokborg.
– Jeg sier det ikke bare fordi Danmark tapte; men dette er øverste nivå. Toppdramaet, toppturneringen, og så viser håndball seg som amatører. En kjempeskandale! legger han til.
Danmark-stjerne Sandra Toft reagerte også på de tekniske problemene.
– Jeg vet ikke om det er noe nordmennene har tatt med seg, for det skjedde også der oppe i en kamp, sa hun til den danske avisen.
Sett denne?
picture

Stiller seg bak IOC si avgjerd: – Det blir «fair»

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame