Tiger Woods har vunnet vanvittige 15 Major-turneringer i løpet av sin enorme karriere. Av rene PGA-turneringer har han vunnet hele 82, like mange som Sam Snead. Ingen har vunnet flere.
Woods' tittelfangs har riktignok vært noe magrere de siste årene, men han presterer fortsatt. Han er for eksempel tittelforsvarer i nær forestående Zozo Championship. I tillegg vant han fjorårets Masters.
Zozo Championship
Skuffende avslutning for Hovland i California
25/10/2020 PÅ 22:45
Men den turneringen går han inn i under Viktor Hovland på verdensrankingen. Woods ligger på 28. plass. Den unge nordmannen på 24.
– Det er helt sykt, sier Eurosports kommentator og tidligere golfproff Per Haugsrud og fortsetter:
– Det hadde vært helt utenkelig for fem år siden. Selv hadde jeg ikke satt en krone på det. Tiger fikk jo en nedtur, men vant Masters i fjor og er tittelforsvarer i Zozo Championship. Likevel er Viktor foran på rankingen.
Saken fortsetter under videoen.

Horneland i Bergen, irriterte Glimt-fans og VIF-sølv

Små marginer

Haugsrud forsøker å sette ord på hvor imponerende Hovlands prestasjoner er. Tidligere i år tok han sin første PGA-seier i Puerto Rico Open. Siden er det blitt flere knallsterke plasseringer. Han ble nummer 14 i avslutningen av forrige sesong, Tour Championship, mens han har begynt inneværende sesong med 13. plass i U.S. Open og en 12. plass i CJ Cup.
Golfekspert Haugsrud understreker hvor små marginene i golf er. Han mener Hovlands evne til å prestere jevnt har vært helt avgjørende for den imponerende rankingen.
– I tennis ser man for eksempel at Rafael Nadal vinner Roland-Garros 13 ganger. I golf ser du aldri noen vinne en Masters-turnering 13 ganger. Bortsett fra Tiger er det omtrent ingen som vinner to ganger, sier han og legger til:
– Du møter opp og vet nesten ikke hva som møter deg. Man misser et innspill, men treffer kanskje med bunkerslaget. En annen uke slår du kanskje det to meter for langt. Det blir mange sånne småting som man drar med seg gjennom en hel turnering.
Derfor mener han det er ekstra imponerende at Hovland holder seg oppe i toppen av rankingen. Navnene rundt mister stadig rankingpoeng, mens Hovland holder seg noenlunde stabil.
– I U.S. Open ga han bort bøttevis med poeng på de siste hullene. Hadde han avsluttet normalt der, hadde han nok vært topp 20, uten at jeg har finregnet på det, sier Haugsrud.

En lovende trend

Haugsrud mener Hovland er så god at kun tilfeldigheter skal til før han stikker av med en ny turneringsseier.
– Jason Kokrak spilte profesjonelt i tolv år uten å vinne noe. Plutselig toppet han puttestatistikken en uke (i CJ Cup sist). Da vant han. Når Viktor plutselig topper den, vinner han, om ikke en annen også har uken sin akkurat da.
Golfeksperten mener den norske 23-åringens form viser en trend som taler til hans fordel med tanke på kommende seiersmuligheter.
– Det er alltid noen som overgår seg selv, noen som skuffer og noen som bare er gode, men Viktor er der oppe hver gang. Jeg ville ikke satt noen penger mot ham.
Saken fortsetter under videoen.

Slik løser du dobbelrunden, Zinckers skade og diffene vi vil ha for oss selv

Tror Hovland inviteres til gjev turnering

Hovlands sterke ranking er ikke bare en indikasjon på hvor bra han spiller om dagen. Den gir ham også goder som golfspiller.
I november er det klart for Masters-turneringen, der Woods skal forsvare tittelen sin. Det er en såkalt Major-turnering, en av de fire største turneringene i profesjonell golf. For å bli invitert «automatisk» måtte man ligge blant topp 50 på rankingen tidligere i år enn hva Hovland gjorde.
Haugsrud føler seg trygg på at nordmannens imponerende spill sørger for at han er en av de som får invitasjon likevel. Det er nemlig rom for arrangøren til å invitere en del flere.
Med det i bakhodet klinger det bedre å være nummer 24 enn 27.
– Jeg tror han får en invitasjon. Det er sunn fornuft i det, sier Haugsrud.
Zozo Championship
Hovland tapte terreng i California etter kanonstarten
25/10/2020 PÅ 09:43
Zozo Championship
Hovland etter storspillet: – Putteren var en stor forskjell
24/10/2020 PÅ 09:19