Viktor Hovland lå på en delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i Thousand Oaks i California, men leverte en helt annen kvalitet på den andre runden fredag kveld norsk tid.
23-åringen dro fram nærmest prikkfritt spill, klatret 31 plasser på resultatlisten og avsluttet runden åtte under par på en delt 20. plass da han var ferdig.
Zozo Championship
Skuffende avslutning for Hovland i California
25/10/2020 PÅ 22:45
– Når man har en dårlig start på en såpass lett bane, så vet man at man må gjøre birdies for å klatre på resultatlisten og da er det greit å få litt birdies popå starten så da skjerper man seg litt ekstra gjennom heler runden, sa Hovland etter runden.
– Åtte birdies og 10 par. Herlig runde av Viktor Hovland. Spillet fra tee til green er verdensklasse og i dag har han fått satt puttene også. Ingen problemer overhodet på dagens runde, det er nydelig levert, sa Eurosports golfekspert Marius Thorp, da Hovland var ferdigspilt.
Hovland startet dagen på hull 10, og allerede fra start var det tydelig at vi kom til å få se en annen versjon av nordmannen på tourens andre runde. Det ble to strake birdier på de to første hullene.
Og storspillet fortsatte. Etter åtte spilte hull fredag var han fire slag under par for dagen og fem slag under par totalt.
– Jeg tror at jeg slo litt nærmere pinnen i dag enn i går.Jeg hadde en del bra sjanser i går, men putteren var den store forskjellen. Jeg senket en del fine putter i dag, og i går så misset jeg en del, så det var en del færre feil på greenen og så slo jeg litt bedre jernslag i dag, sa Hovland da han sammenlignet den første runden med runde to.
– Bortimot perfekt start dette. Så langt har han truffet alle fairways og alle greener, Thorp underveis.
Samtidig som vår mann lyktes med det meste han prøvde seg på, slet gårsdagens bestemann, Sebastián Muñoz. Etter en dobbel bogey og to bogeyer havnet colombianeren bakpå, og lederen etter den første runden lå langt bak teten da Hovland var ferdig med sine 18 hull.
Da gikk det bedre for Justin Thomas, som med sine syv birdies tok ledelsen i ZOZO Championship, før alle hadde slått sitt siste slag for dagen.
Viktor Hovland endte med åtte birdies, etter å ha levert glitrende spill gjennom hele runden, også på de hullene hvor han slet i går. Denne runden satt også nærspillet, som var svakt og ble avgjørende på gårsdagens runde.
– Storspillet fortsetter og endelig får han satt en lengre putt. Det er en prikkfri fredag. Han viser seg skikkelig frem her nå. Imponerende, sa Thorp om Hovlands prestasjoner.
Zozo Championship
Hovland tapte terreng i California etter kanonstarten
25/10/2020 PÅ 09:43
Zozo Championship
Hovland etter storspillet: – Putteren var en stor forskjell
24/10/2020 PÅ 09:19