Populære sporter
All sport
Vis alt

Stoppet fullstendig opp for Hovland: – Går litt i bølger

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 11/02/2023 klokken 23:54 GMT+1

Lørdagens runde i Phoenix ble nok en gang rotete for Viktor Hovland.

Viktor Hovland og Zach Johnson

Foto: Getty Images

Fra tre birdier på rad til tre bogeyer på de siste sju. Det oppsummerer det meste av Viktor Hovlands lørdagsrunde. Mye rot og lite flyt gjorde at 25-åringen aldri klarte å nærme seg teten - snarere tvert imot.
Til slutt viste scorekortet fem birdier og fem bogeyer. Dermed forblir Hovland to slag under par totalt før runden avsluttes søndag. Det holder i skrivende stund til en delt 38. plass. Scottie Scheffler ligger alene i tet, 12 slag under par.
– Marginene i den sporten her blir man ikke helt klok på. Det er veldig, veldig mye nærmere enn det kanskje ser ut på resultatlisten. Det er så lite som skiller fra at han er der oppe og kjemper i toppen. Det er bare sånn det er i den sporten her, for det går litt i bølger, oppsummerte Discoverys ekspert Henrik Bjørnstad.

Brukbar åpning

Det startet ikke så aller verst for Hovland på de første hullene. Etter par på de to første, spilte han seg til en god eaglemulighet på det tredje, men klarte ikke å senke putten fra drøye tre meter.
Så skulle det variere mer fra nordmannen. Hovland måtte ved flere anledninger kjempe for å redde par, men både på det sjette og det åttende hullet skulle han havne i promblemer.
Med to bogeyer raskt etter hverandre falt 25-åringen nedover på resultatlisten, og det var ikke en smørblid nordmann som trasket rundt på banen i Phoenix. Likevel skulle han slå knallhardt tilbake før han rundet halvveis.
På det niende hullet vartet han opp med en birdie. Én skulle bli til to og to skulle bli til tre på de påfølgende hullene. På det ellevte hullet senket Hovland en birdieputt fra åtte meter.

Stoppet fullstendig opp

Hovland var for alvor i ferd med å spille seg oppover på resultatlisten, men etter tre strake birdier skulle det stoppe opp. Nordmannen gikk aggressivt til verks på det 12. hullet og landet i greensidebunkeren med det første slaget. Han måtte til slutt ta til takke med en bogey.
Og det kunne virke som at det svake utslaget satte en liten støkker i nordmannen, for bogey skulle det også bli på det 13. hullet. Hullet er regnet som banens enkleste, men etter å ha havnet i waste-bunkeren med både første- og andreslaget, klarte han heller ikke å redde par.
Nedturen skulle fortsette for Hovland. På det 15. hullet traff han vannet etter å ha slått over green etter et strålende utslag. Han fikk muligheten til å redde par fra snaue to meter på par fem-hullet, men bommet nok en gang med puttforsøket.
– Det er krise for Viktor nå. Jeg føler med ham, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud etter trøbbelet på hull 15.
På det nest siste hullet fikk Hovland en god mulighet til å få en absolutt liten opptur. Han spilte seg til nok en god eaglemulighet, men endte opp med å tre-putte for par istedenfor.
Birdie skulle det derimot bli på det siste hullet, og Hovland endte dermed med en 71-runde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame