Hovland ble sammen med Erling Braut Haaland og Karsten Warholm plukket ut som de tre med flest stemmer, og til slutt utropte Suzann Pettersen at det var 23-åringen som stakk av med prisen.
Hovland var med direkte fra Hawaii etter at han ble utropt som vinner.
Golf
Stjerner støtter PGA-avgjørelse: – Håper det vil avskrekke
12/05/2022 PÅ 10:31
– Jeg ble ganske overrasket nå. Jeg har ikke fulgt så veldig mye med i norske medier det siste året, men det har jo vært umulig å ikke få med seg hvordan flere av de andre kandidatene har levert. Det var veldig hard konkurranse, så dette var veldig kult, sa Hovland til NRK.
  • Se Hovland i Sentry Tournament of Champions fra midnatt lørdag og fra 22:00 søndag på GOLFTV. Skaff deg tilgang her!
Etter å ha blitt forstyrret av room service på hotellrommet, passet Hovland på å takke både familien og det norske folk.
– Jeg vil først og fremst takke det norske folk som har stemt meg frem, det er helt utrolig. Golf har jo ikke de lengste tradisjonene i Norge, og at man da blir stemt frem er utrolig kult. Så vil jeg selvfølgelig takke mamma og pappa som har stått på i alle år, jeg hadde ikke vært her uten de. Det er mange andre også, men da glemmer jeg garantert noen.
Etter å ha deltatt på idrettsgallaen i både 2019 og 2020, var alle gode ting tre for Hovland i 2021.
– Nå har jeg jo vært på idrettsgallaen de siste to årene. Det ble ikke noen priser, men å kunne være i toppen av norsk idrett og se andre mennesker er utrolig kult. Jeg savner å ikke være der i år. Samtidig, i lys av det som skjer i USA...det var sikkert noe fusking med stemmene, avsluttet Hovland med et sedvanlig glis.

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Golf
Dansken, svensken og nordmannen: Bjørn blir Stenson og Hovlands visekaptein
11/05/2022 PÅ 21:02
Golf
Direktør raser etter PGA-nei til ny superliga: – Vil ikke bli stoppet
11/05/2022 PÅ 11:09