CHARLOTTE (Discovery):
Forrige uke innrømmet Paul Casey at han hadde levert et ønske om å spille sammen med Viktor Hovland i Ryder Cup dersom begge kommer med på det europeiske laget.
Golf
Her er Hovland på bagasjejakt – må spille med nytt utstyr
12 TIMER SIDEN
Denne uken har en enda større profil luftet sine tanker til Discovery rundt nordmannens potensielle deltakelse i golfsportens mest prestisjetunge duell mellom USA og Europa.
Allerede før spørsmålet er ferdig, om han kunne tenke seg å parre opp med Hovland på Whistling Straits i september, kommer det fra Jon Rahm:
– Å, ja. Selvfølgelig. Han er helt der oppe, så god som han er. Han kommer til å være en strålende tilførsel til laget, sier Rahm til Discovery.
Se intervjuet med Rahm her (saken fortsetter under):

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

– Ville vært idiotisk

Spanjolen, som er rangert som verdens tredje beste golfspiller, er full av lovord om Hovland.
– Han er en utrolig ballstriker, han har hodet på rett sted... han er veldig sterk mentalt. Det er jo ikke lenge siden han kom ut av college. Han er jo ikke så mange år yngre enn meg, men det hjelper mye, sier Rahm.
Forrige ukes tredjeplass i Valspar Championship førte Hovland opp fra den 9. og siste plassen til en 5. plass på Ryder Cups verdenspoeng-liste. Alle fra denne listen er direktekvalifiserte til Europas lag, og selv om nordmannen skulle havne utenfor det gjeve selskap i uken før turneringsstart 22. september, er Rahm overbevist om at han vil bli plukket ut som ett av tre wild cards av kaptein Padraig Harrington.
– Jeg er glad for å ha ham med på laget. Forhåpentligvis. Jeg er ganske sikker på at han blir en del av det...det ville vært ganske iditoisk å ikke velge ham, sier Rahm.
Og 26-åringen er ikke den første til å mene akkurat det. Under Europatour-turneringen i Saudi Arabia i februar i år kom Ryder Cup-legenden Ian Poulter med følgende utsagn:
– Viktor vil, ett hundre prosent, være på laget. Han vil være et flott tilskudd. Han er en verdensklassegolfer. Han er ung, han er sterk. Han kommer til å være bærebjelken i det europeiske laget i mange år fremover.
Se intervjuet med Hovland før Wells Fargo Championship her (saken fortsetter under):

Problemet Hovland har jobbet for å unngå: – Følte jeg sleit litt

Hovland: – En guttedrøm

Ryder Cup spilles 22. til 25. september på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Alt ligger nå altså til rette for at vi får den første nordmannen i gigantduellen, som har vært en drøm for Hovland så og si hele livet.
– Jeg satt klistret til skjermen fra jeg var liten gutt. Jeg husker det godt, spesielt comebacket i Medinah (da Europa på mirakuløst vis kom tilbake og vant, journ. anm.). Jeg får gåsehud bare av å tenke på det. Jeg så repriser fra den dagen i flere år etterpå, sier Hovland til DIscovery.
– Bare tanken av å kunne være en del av det.... det kommer isåfall til å bli veldig spesielt, fortsetter han.
Og at opplevelsen i så fall blir spesiell, kan Rahm bekrefte.
– Det er vanskelig å forklare hvor mye Ryder Cup betyr for meg. Det er en helt unik turnering... du er en del av noe langt større enn deg selv. Du spiller for og representerer Europa. Det er en flott greie. Det er den eneste gangen man virkelig får kjenne på lagfølelsen i golfsporten. Det skjer veldig sjeldent, men Ryder Cup er det tilfellet som dukker opp annet hvert år.
– Du representerer europeisk golf, og alle som har gjort det før oss. Det er en skikkelig morsom turnering, og alle ønsker å slå USA. Det er vanskelig å forklare hva det betyr, men det er noe man ser frem til og ikke kan vente med å være en del av igjen, avslutter Rahm.
Golf
Golfprofil i strupen på LIV-utbryterne: – Mange av dem er hyklere og løgnere
I GÅR PÅ 07:12
Golf
Hovland bekrefter: Står uten golfkøller før storturnering
I GÅR PÅ 18:24