Etter tre runder i turneringen har Ventura 13 slag under par totalt, mens lederen, amerikanske Kevin Na, har 22 slag under par. På de neste plassene ligger Patrick Cantlay og Pat Perez, begge fra USA, med 20 og 18 slag under par.
Fra fjerdeplassen til Ventura skiller kun fire slag. Med nytt storspill på turneringens siste dag har Ventura gode sjanser til å få en svært imponerende plassering i turneringen.

Startproblemer

Slync.io Dubai Desert Classic
Dette sa Viktor Hovland etter fredagens runde
18 TIMER SIDEN
Ventura startet runden lørdag på 35.-plass, sju slag under par. For tredje dag på rad fikk han en dårlig start. Denne gangen måtte han tåle en bogey på det første hullet. Han reparerte skaden mye med å få en flott birdie allerede på det neste hullet.
Det skulle virkelig gå veien for nordmannen, for flere bogeyer ble det ikke. Birdiene skulle det derimot bli hele sju av.
24-åringen radet opp birdier på hull fire, seks, sju og ni. Han avanserte inn blant topp ti i løpet av noen få hull.
På vei tilbake til klubbhuset hadde han tre hull på par før han satte rundens sjette birdie på 13. hull. Den sjuende birdien fulgte på det 15. hullet, og ferskingen på PGA-touren satte press på spillerne som fortsatt ikke hadde startet sin tredje runde.

Litt flaks

Han hadde dessuten den nødvendige flaksen, for på det 16. hullet var han litt ute å kjøre. Utslaget havnet utenfor fairway. Han måtte legge seg opp på fairwayen igjen med sitt neste slag, og det tredje slaget satte han i gresskanten bare noen få centimeter før ballen ville havnet i vannet.
Han reddet elegant par på hullet ved å legge fjerdeslaget sitt kort fra hullet.
På det 17. hullet, et 182 meter langt par-tre-hull, satte han utslaget sitt godt inne på greenen for en ny birdie-mulighet, men det ble bare par på hullet.
På avslutningshullet, et par-fire-hull, plasserte han ballen litt over en halvmeter fra koppen. Han klarte likevel ikke å sette sin åttende birdie på runden, men har all grunn til å være fornøyd med dagen likevel.
(©NTB)
Slync.io Dubai Desert Classic
Hovland på skuddhold i Dubai: – Alle muligheter i helgen
I GÅR PÅ 09:05
Slync.io Dubai Desert Classic
Hovland om egen milepæl: – Det er ganske vilt
I GÅR PÅ 20:11