• Se St. Jude Championship med Viktor Hovland torsdag på discovery+
Kampen om NM-tittelen på herresiden ble en duell mellom Jarand Ekeland Arnøy (Fana Golfklubb) og Michael Mjaaseth (Oslo Golfklubb).
Arnøy hadde ikke noen god første ni og rundet tre slag under par, mens Mjaaseth gikk én under par etter halvspilt runde. Oslo-golferen hadde tatt igjen Arnøy som ledet med ett salg før runden og tatt over ledelsen.
Golf
Hovland bekreftet klar for Tiger Woods-turnering – skal forsvare tittelen
7 TIMER SIDEN
Det kom derimot bogeys på både hull 6 og 12 fra Mjaaseth og samtidig snudde det litt for Arnøy som gjorde to birdies på hull 10 og 14.
De to var helt likt før det siste hullet, men så gikk alt galt for Arnøy. Fana-golferen dumpet ballen i vannet på innspillet på par fem-hullet.
– Så setter du den i vannet! Han får ikke ordentlig tak i ballen og kommer for tidlig gjennom med kroppen, sa Discoverys kommentator Per Haugsrud.
– Det var synd. Han tar sjansen og går for green og han får ikke betalt for det, legger kommentatorpartner Henrik Bjørnstad til.
Mjaaseth spilte seg trygt opp på green og gjorde et par, mens Arnøy endte opp med en bogey etter turen i vannhinderet.

– En kamp

Dermed kunne unge Mjaaseth knytte neven for sin første NM-triumf etter å ha endt på 15 slag under par, ett slag foran Arnøy på -14.
– Det var en lang dag, det var en kamp. Jævlig gøy å vinne, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier en godt fornøyd Mjaaseth til Discovery etter runden.
Mjaaseth får også 80 000 kr for seieren.
Arnøy tar med seg 60 000 kr for sin andreplass. Etter runden forteller han hva som gik galt på andreslaget på det siste hullet som kostet han NM-gullet.
– Jeg valgte et 5-jern og prøvde å slå meg opp kort av green, men så slo jeg den med litt for mye skru og den ble tatt av vinden og endte opp i vannet, sier Arnøy til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig

Første NM-triumf

På damesiden var det Vilde Marie Nystrøm (Stavanger Golfklubb) sin turnering å tape før søndagen. Hun ledet med fire salg før sisterunden. Stavanger-golferen fikk en brutal start på runden med dobbelbogey og bogey på de to første hullene.
Mia Sandtorv Lussand (Fana Golfklubb) som lå på andre før søndagen hadde på sin side en bedre start, og forspranget var som godt som spist opp.
Men Nystrøm viste seg som den beste spilleren på Gamle Fredrikstad Golfklubb og stakk av med NM-gullet etter at Lussand havnet i problemer flere ganger på veien inn, samtidig som Nystrøm spilte solid golf og gjorde to birdies på veien inn.
Også Franziska Sliper meldte seg litt med i toppen med en runde på tre slag under par, men avstanden opp til Nystrøm ble for mye. Sliper tok andreplassen foran Lussand som endte på tredje.
Det var Nystrøms første NM-seier. Hun stikker også av med 80 000 kr for sin førsteplass.
– Det var en litt shaky start, men så kom det noen birdies og par etterhvert. Jeg prøvde bare å omstille meg og bare ta det hull for hull, men det var litt tungt etter den dobbelen og bogeyen i starten, sa Nystrøm til Discovery.
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
28/09/2022 KLOKKEN 17:52
Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40