Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland positiv til PGA-tourens lukrative plan: – Det blir bedre for alle sammen

Oppdatert 25/08/2022 klokken 09:57 GMT+2

PGA-touren har kommet frem med nye grep for å sikre tourens fremtid og fra konkurrerende golftourer. Viktor Hovland er optimistisk til tourens fremtidsplan.

Hovland om det eksklusive spillermøtet: – Gutta hadde noen ideer

  • Følg Viktor Hovlands førsterunde i Tour Championship i utvalgt gruppe fra kl. 18:35 på discovery+
På en pressekonferanse onsdag kunngjorde PGA-kommisjonær Jay Monahan planene for PGA-touren kommende sesong. Som et klart mottrekk til den nyetablerte og kritiserte LIV Golf kommer PGA-touren til å iverksette store endringer for 2023-sesongen.
Tidligere i år sa Monahan at det ville være åtte turneringer i løpet av 2023-sesongen som vil få en høyere status og pengepott. Såkalte «elevated events». Onsdag bekreftet han at fire nye turneringer også ville få samme status. Hvilke turneringer dette vil bli er ikke kjent enda.
Premiepengene i disse 12 turneringene vil ha en samlet pott mellom 15 og 20 millioner dollar. De fire major-turneringen og The Players er ikke blant disse 12.
Viktor Hovland er på plass på East Lake og sesongfinalen i Atlanta. Når Discovery spør han hva han tenker om endringen for PGA-touren svarer han:
– Jeg synes det er bra. De siste årene har det bare blitt flere og flere turneringer. Det gjør at man ikke får de beste spillerne til å spille hver uke, og da blir produktet litt vannet ut. Jeg tror det blir bedre for alle sammen når du får disse turneringene som blir litt større og de beste spillerne deltar i de, sier Hovland til Discovery.
Se intervjuet med Hovland i toppen av saken.

Letter på sløret

PGA-sjef Monahan kaller endringen for ekstraordinær.
– Våre toppspillere står bak touren og vil hjelpe oss med å levere et best mulig produkt til fansen. Det vil se de beste spillerne konkurrere mot hverandre i 20 turneringer eller mer gjennom sesongen, sa Monahan og kalte endringen for ekstraordinært og et enestående engasjement som viser hvem disse gutta er og at de tror på det.
Med «disse gutta» sikter Monahan til de 22 spillerne som forrige uke deltok i et spillermøtet for å diskutere fremtiden til PGA-touren, hvorav Hovland var en av de 22. Også superstjernen Tiger Woods var til stedet på møtet.
– Vi diskuterte hva vi som seere hadde ønsket å se på PGA-touren. Men det spørs litt hva som kommer til å skje. Gutta hadde noen idéer, så får vi se hva som blir satt til brukt, sier Hovland som letter litt på sløret rundt det eksklusive spillermøtet.
Se hele pressekonferansen med Jay Monahan i videoen her. Saken fortsetter under.
picture

PGA-sjefen bekrefter store og lukrative endringer for neste sesong: – Ekstraordinært

Forpliktet å spille

Som Hovland og Monahan er inne på så gjør PGA-touren et annet grep for å hindre spillerflukten til LIV Golf.
Toppspillere vil forplikte seg å spille minst 20 turneringer hver sesong, hvor alle disse toppspillerne delta i de 12 forhøyede turneringene. Dette for å sikre at tourens beste spillere faktisk spiller mot hverandre i de største turneringene.
Men hva definerer hvem som er en toppspiller på PGA-touren? Jo, det bestemmes gjennom tourens «Player Impact Program» eller PIP om du vil. Det er et rankingsystem som ble etablert for første gang under forrige sesong.
Sagt på en enkel måte så måler systemet hvilken spillere som skaper mest positivt blest og oppmerksomhet rundt og om PGA-touren året før. Den første vinneren av PIP var nok ikke noe stort sjokk, nemlig Tiger Woods. Han fikk 8 millioner dollar førsteplassen. Du kan lese mer om PIP og om hvordan det fungerer her.
Også dette PIP-systemet vill få økte pengepotter neste sesong. Fra 50 millioner dollar til 100 millioner dollar. Og isteden for topp 10 utvides rankingen til 20 spillere. Det er altså disse 20 spillerne som regnes som toppspillere og er sikret plass i alle de 12 forhøyede turneringen.
  • Følg Viktor Hovlands førsterunde i Tour Championship i utvalgt gruppe fra kl. 18:35 på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame