Populære sporter
All sport
Vis alt

Opp og ned for Hovland på dag én: – Kjipt med den avslutningen

Oppdatert 29/07/2021 klokken 11:04 GMT+2

Etter litt værtrøbbel kom golferne igang igjen og Viktor Hovland gjorde en brukbar åpningsrunde i Tokyo.

Viktor Hovland

Foto: NTB

Hovland endte første runde på tre under par. Etter en god runde ble det bogeys på de to siste hullene, som ødela noe av åpningsrunden for nordmannen.
Det holder til en delt 12.-plass foreløpig.
– Det var mye bra i dag. Det var utrolig stødig. Det er selvfølgelig litt kjipt med den avslutningen, det er det helt klart. Men jeg føler jeg spiller veldig bra. Fortsetter jeg med slik jeg gjorde nesten i hele dag, så kan dette bli en god uke, sa Hovland til Discovery etter sin første OL-runde i Tokyo.
– Bogey på hull 18 kan skje, men det er litt slurvete på hull 17 og 14. Jeg ligger noen slag bak nå, men jeg er definitivt ikke ute av det i det hele tatt, fortsatte Hovland.
Med både varme, luftfuktighet og mye regn fikk Hovland kjenne været på kroppen. Slik beskriver han forholdene i OL-byen:
– Det var veldig varmt. Svetten renner, og man er ikke komfortabel. Men med tanke på fuktigheten og regnet så er det ganske mykt på greenene. Det er ikke så mange hinder fra tee. Slår man rett fra tee kan man virkelig slå nær pinnen hele tiden og ha mange birdiemuligheter, sa Hovland.

Revansjesugen

Discoverys golfekspert var enig med Norges gullhåp etter at han åpnet med tre under par.
– Det er fortsatt en fin start og han er ikke ute av det i det hele tatt. Men han vil nok være veldig revansjesugen i morgen når han ryker på to bogeys på slutten, sa Marius Thorp.
– Han vil nok føle at alle de tre bogeyene i dag skal være mulig å unngå, fortsatte golfeksperten.
– Han så fryktelig skuffet ut her. Det er sjelden man ser han se såpass medtatt ut når han blir stående etter runden, sa Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Værtrøbbel

Hovland lå på fire salg under par og en delt sjetteplass med fire hull igjen å spille da det ble blåst i hornet og åpningsrunden ble stoppet.
Grunnen til at runden ble stoppet er fordi det er lyn og torden i område rundt banen.
Hovland startet runden med et smell og en birdie. Så fulgte tre strake par, før han giret om og gjorde to nye birdier på hull fem og seks.
En ny birdie på det åttende sørget for at han etter halvspilt runde lå godt plassert på en sjetteplass og fire slag under par.
Det kom en ny birdie på hull 11. På hull 14 derimot kom rundens første bogey. Et svakt innspill endte opp ut i roghen til høyre for greenen.
Tredjeslaget var ikke mye bedre og endte opp flere meter forbi hullet. Både putten for birdie og putten for par bommet til venstre for hullet og Hovland måtte notere seg for en sur sekser på scorekortet.
Sett denne?
picture

Nattens OL-høydepunkter: Hovland-start, Borch-semi og verdensrekord-fest

Like etter Hovland gikk av greenen på det 14. gikk hornet og spillet ble stoppet.
Etter pausen kom Hovland ut igjen med solid spill. Etter par på hull 15 ble det birdie på hull 16 etter et strålende utslag.
Så kladdet det litt, med bogey på både hull 17 og 18. Dermed endte han dagen tre under par.

– Idiotisk juniorfeil

Norges andre nordmann Kristian Krogh Johannesen startet også åpningsrunden veldig bra. Etter åtte hull lå golferen fra Hokksund tre slag under par og kjempet i toppen.
Men på det niende hullet kom det en sur dobbelbogey for Krogh etter å ha havnet i vannet.
På de siste ni hullene ble det bogeys på hull 12, 15, 18. Selv om det kom en birdie på det 14. ble det en runde ett slag over par.
– Jeg gjorde en idiotisk juniorfeil på det niende, og etter det så er jeg helt ute av det egentlig, sier Krogh Johannessen til Discovery etter runden.
Se hele intervjuet med Krogh Johannessen under:
picture

Sviktet etter sterk start: – Rævva

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame