Etter et dramatisk omspill mot skotske Ewen Ferguson kunne Espen Kofstad slippe jubelen løs. 34-åringen gikk seirende ut av Challengetour-turneringen i Danmark, og tok med det et langt steg mot «opprykk» til Europatouren neste sesong.
– Det er dette jeg har jobbet for. Jeg satte meg et mål i fjor høst og gjennom vinteren, og nå klarte jeg det. Det er en helt fantastisk følelse, sier Kofstad til Discovery like etter triumfen.
Nordmannen ledet med to slag halvveis på den fjerde og siste dagen, men en sluttspurt fra Ferguson gjorde det til en svært nervepirrende avslutning.
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
15 TIMER SIDEN
– Jeg startet veldig bra og snudde det til min fordel, men så våknet han på de siste ni. Da ble det plutselig veldig tight. Men jeg klarte å holde hodet kaldt, og selv om han pushet hardt mot slutten klarte jeg å sikre playoff. Der gikk det min vei.
På Challengetourens Twitter-konto ble det etter seieren lagt ut et bilde av vinnerøyeblikket, hvor Kofstad kastet på sin fyldige manke like etter seieren var i boks.
– Det så like mye ut som en Shampoo-reklame som et seiersøyeblikk?
– Haha, det er et sykt hår jeg har gående nå... Jeg får se hva jeg gjør med det. Det ser jo helt sykehus ut om dagen, ler Kofstad.
Se klippet her (saken fortsetter under):

Skademareritt

Seieren er Kofstads første siden D+D Real Slovakia Challenge i 2016. Siden den gang har skader ødelagt mye av Oslo-guttens utvikling.
– Det viktigste er at jeg nå kan trene og forberede meg ordentlig til turneringer. Jeg får liksom gjort jobben. Å trene litt etter rundene og aldri værr redd for at det skal gjøre vondt... Det er helt ny og deilig følelse, sier Kofstad.
Rygg, nakke, hofter og håndledd er noe av det som har plaget Kofstad nesten helt siden han først slo gjennom som proff. Nå virker han endelig å være kvitt alle problemene.
– Det bygger også selvtillit. I dag var jeg ikke nervøs der ute, for jeg vet at jeg har gjort jobben i lang tid nå. Jeg følte meg bare helt fin og rolig ute på banen. Jeg var rett og slett der jeg skulle være.

Nærmer seg Europatouren

Triumfen i Danmark er ikke bare etterlengtet – den gjør også at Kofstad klatrer helt opp på fjerdeplass på Challengetour-rankingen. De 20 beste får etter endt sesong plass på Europatouren, og det skal nå mye til for at Kofstad ikke blir å finne på Europas mest prestisjefulle turneringssirkus i 2022.
– Det skal nok litt til for at jeg faller utenfor topp 20 nå, ja. Men jeg må bare prøve å vinne en gang til, jeg kan ikke hvile på laurbærene nå selv om jeg har spilt bra. Jeg må bare fortsette å kjøre på.
Det er ikke bare Kofstad som er i rute til å ta steget opp neste år. Kristian Krogh Johannessen, som ble nummer seks i Danmark, er nå nummer 15 på rankingen. Holder han seg der når vi teller starten av november, vil han slå følge med Kofstad til Europatouren.
– Det hadde vært helt rått. Vi har spilt inn mange gode plasseringer, og det har vært en bra sesong til nå. Krogh er jo helt maskin, så jeg har troen på at han klarer dette, sier Kofstad.
Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40
Golf
Golfforbund bryter med stjernespilleren: – Kan ikke lenger være et forbilde
22/09/2022 KLOKKEN 15:13