Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland: – Hvem vet, det var kanskje akkurat det jeg trengte

Espen Blaker

Publisert 08/03/2023 klokken 08:16 GMT+1

Forrige ukes sure avslutning har gitt Viktor Hovland enda større motivasjon til å gå til topps i The PLAYERS Championship.

Se intervjuet med Hovland før The Players

  • Se Viktor Hovland i The PLAYERS Championship på discovery+ fra 18:00 torsdag!
JACKSONVILLE (Discovery):
To dager etter å ha kjempet om seieren i Arnold Palmer Invitational, møter Viktor Hovland Discovery utenfor klubbhuset på ærverdige TPC Sawgrass. 25-åringen hadde en lengre fotoshoot for klessponsor Lindeberg samt en treningsøkt på banen mandag, før han tirsdag ettermiddag skal ut og teste banen for første gang.
– Det føles bra. Jeg har prøvd å slappe av litt etter forrige uke, selv om det ble en lang dag i går. Nå handler det bare om å gjøre de best mulige forberedelsene og være klar til å kjempe i toppen denne uka, sier Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland øverst i saken!
The PLAYERS Championship er PGA-tourens største og mest innbringende turnering gjennom sesongen. 144 av verdens beste spillere skal denne uken kjempe om en premiepott på totalt 25 millioner dollar, hvor vinneren alene stikker av med over 4 millioner.
– Det er jo det beste feltet i golf. Vinner du denne uka, har du spilt best og slått alle de beste i verden. Banen er også veldig unik, jeg er kjempestor fan av Pete Dye (banedesigneren, journ. anm.). Vinner du denne uka, så har du slått mange bra slag, og det krever litt guts, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Sjekk ut dette magiske Hovland-slaget: – Han er i en helt annen verden

– Var kanskje akkurat det jeg trengte

Etter forrige ukes skuffende avslutning i Arnold Palmer Invitational, uttalte Hovland til Discovery at han "forventet å være tilbake på toppen neste uke".
– Gir sånne opplevelser deg ekstra motivasjon?
– Ja, altså... det er jo selvfølgelig ganske dritt hvordan det endte forrige uke. Jeg kan misse cuten denne uka og fortsatt tenke på det som skjedde på søndag. Men det blir ikke noe bedre av den grunn. Jeg får heller bruke forrige uke til å motivere meg til å spille bra denne uka, sier Hovland.
Og legger til:
– Hvem vet, kanskje det var akkurat det jeg trengte for å spille kjempebra resten av sesongen.
Se Hovlands hole in one fra forriges ukes turnering her (saken fortsetter under):
picture

Hovland med hole-in-one: – For et sheriff-slag!

– Man blir gjerne litt avkledd i sånne situasjoner

Forrige ukes Arnold Palmer Invitational (API) øyde seg inn i rekken av storturneringer som Hovland har kjempet i toppen i helt frem til søndag kveld, men ikke har lyktes å vinne.
Av tidligere turneringer finner man blant annet 2022-utgaven av API (2. plass), The Open (4. plass) og The Players (9. plass).
– Du har vært nære på flere ganger i de store turneringene nå. Når du er så nære og ikke lykkes, er det noe som kryper inn i hodet ditt etter hvert?
– Nei, altså... golf er en tøff sport, noen ganger føles det enkelt, noen ganger gjør det ikke, av og til slår du gode slag og blir straffet for det... Sånne ting kan man ikke kontrollere, svarer Hovland.
Forrige uke røk alt håp om seier da Hovland gjorde en kjempeblemme på det tredje siste hullet og slo i vannet fra midt i fairway.
– Kan du peke på hva som gikk galt i det øyeblikket?
– Jeg føler av og til at under det største presset, så kommer de små, tekniske ting frem litt mer. Jobber man med noe og er litt usikker på det, så blir man gjerne avkledd i sike situasjoner - ialefall når du spiller på de tøffeste banene.
Jobben Hovland snakker om dreier seg om prosessen han er inne i med sin nye trener Joseph Mayo. Siden de to begynte å jobbe sammen for noen uker siden, har Hovland gjort flere endringer på både det lange og korte spillet. Det har foreløpig resultert i ujevne prestasjoner, men fremgangen har vært tydelig fra turnering til turnering, og forrige uke var det altså nære på å holde til seier.
Før The PLAYERS Championship er Hovland sikker på at han vil takle et lignende scenario på en bedre måte.
– Vi jobber hardt og ting begynner å falle på plass, så neste gang jeg er i en sånn situasjon, så er jeg ganske sikker på hva som kommer til å skje, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Hovland ut mot arrangøren: – Helt idiotisk

Mangler fem prosent

I fjorårets The PLAYERS Championship var Hovland i delt ledelse med ni hull igjen. Men et par kostbare feil, samtidig som spillere bak ham avsluttet bra, endte det til slutt "bare" med en 9. plass.
– Hva er det viktigste for å kunne være med helt der oppe også i årets utgave?
– Å stole på det Joe (Hovlands trener, journ. anm.) og jeg trener på når det gjelder nærspill. Man må selvfølgelig ha flyt, for man kan spille bra og likevel ikke vinne. For min del handler det mye om å ha flyt på og rundt green. Da må jeg rett og slett stole på det vi jobber på.
For det å kunne overføre ting fra trening til turnering, er ikke bare bare.
– Alt kan se bra ut på treningsområdet, men det betyr ikke at man kommer til å spille bedre i turnering. Det er en omvendingsfase, og man trenger en del repetisjoner for å få den nødvendige selvtilliten på plass.
– Jeg vil si jeg er 95 prosent på veien, det handler bare om å gjennomføre det, avslutter Hovland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame