Populære sporter
All sport
Vis alt

Fra himmel til helvete for Hovland – havnet i trøbbel etter kjempestart

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/07/2023 klokken 17:05 GMT+2

Den norske golfstjernen åpnet knallsterkt på fredagsrunden av The Open, men mangel på flyt og marginer sørget etter hvert for en tung runde for Viktor Hovland.

Viktor Hovland.

Foto: Getty Images

Hovland startet dagen slaget under par, og etter at scorekortet hans viste tre birdier og én bogey etter de fem første hullene så det lyst ut med tanke på fredagsrunden.
Men etter en drømmeåpning på den andre runden av The Open, havnet han i store problemer. Presisjonen på både drivene, jernslagene og puttene forsvant på Royal Liverpool Golf Club, og utover i runden ble det flere og flere bogeyer.
Heldigvis reddet han seg delvis inn med to birdier på de siste fire hullene.
Viktor Hovland endte til slutt runden med fem birdier og seks bogeyer. Totalt er han på par og ligger foreløpig på en delt 27. plass. Amerikanske Brian Harman leder turneringen på -10.

Pangstart

Ekeberg-gutten fikk en drømmestart på fredagsrunden med birdie på åpningshullet etter en putt fra tre meter.
Etter par på det andre hullet måtte Hovland notere seg for en bogey etter et svakt innspill, men nordmannen skulle slå knallhardt tilbake.
Hovland spilte med en vanvittig presisjon og kunne notere seg for birdie både på det fjerde og det femte hullet. På hull fem var han også svært nære ved å sette en eagleputt.
Etter en svært sterk start var 25-åringen i ferd med å nærme seg tetsjiktet. Etter de fem første hullene lå han på en delt 5. plass, tre slag under par totalt.
Hør hva Hovland hadde å si etter førsterunden:
picture

Hovland bryter ut i latter: – Fikk jo helt sjokk

Stoppet opp

Men etter pangstarten skulle vinden snu. Hovland fikk sin andre bogey på runden etter å ha havnet i fairwaybunkeren med utslaget på hull sju.
Han fikk muligheten til å rette det opp med en birdie på det niende, men misset putten fra fem meter. Istedenfor skulle det bli nok en bogey på hull ni da han misset parputten fra to og en halv meter.
Viktor Hovland hadde mistet momentumet fra starten på runden, og det synlige kom på hull elleve.
Torsdag avsluttet Hovland knallsterkt etter en vrien start, men fredag ble det stikk motsatt. Det så ut som han var i ferd med å redde par på det ellevte hullet da han spilte seg opp på green og skulle putte fra halvannen meter.
Men igjen bommet nordmannen, som plutselig var slaget over par på runden.
Vondt skulle bli til verre. På det 14. hullet skulle fairwaybunkeren nok en gang by på store problemer. Hovland måtte igjen chippe seg tilbake inn i fairway, og han klarte ikke å redde par med en langputt fra sju meter.

Kortvarig glede

Etter en bekmørk rekke med bogeyer og par, skulle det bli et litt mer lystig scorekort etter det 15. hullet.
Hovland spilte seg til en birdieputt fra tre meter, og denne gangen klarte 25-åringen også å senke den.
Men igjen skulle det bli etterfulgt av en nedtur. På par tre-hullet det 17., havnet Hovland igjen i trøbbel etter at utslaget fløy over greenen. Han måtte forsøke å redde par fra ti meter, men det klarte han ikke, og igjen havnet han tilbake på to slag over par for dagen.
Viktor Hovland avsluttet med en ny, liten opptur på det siste hullet. Han kunne enkelt sette en putt for birdie fra én meter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame